Kviečia dalyvauti Lietuvos mokinių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis X“ Rokiškio rajono turo atrankoje (0)

Publikuota: 2024-02-21 Kategorija: Kultūra
Kviečia dalyvauti Lietuvos mokinių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis X“ Rokiškio rajono turo atrankoje
Rokiškio Sirena nuotr. / Rokiškio krašto muziejaus padalinys Rokiškio turizmo informacijos centras kviečia dalyvauti Lietuvos mokinių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis X“ Rokiškio rajono turo atrankoje

Rokiškio krašto muziejaus padalinys Rokiškio turizmo informacijos centras kviečia dalyvauti LIETUVOS MOKINIŲ LIAUDIES DAILĖS KONKURSO „SIDABRO VAINIKĖLIS X“ ROKIŠKIO RAJONO TURO ATRANKOJE

Nuo 2013 m. kasmet, o nuo 2023 m. kas dvejus metus, rengiamą liaudies dailės konkursą gražiai užpildo jaunieji meistrai, atrandantys senąjį Lietuvos liaudies meną, amatus ir įkvepiantys jiems naujos gyvybės. Tai esminis būdas išlaikyti tradiciją gyvą. Konkurso tikslas ir yra skatinti vaikus ir jaunuolius susipažinti su liaudies dailės paveldu, patiems prisiliesti prie medžiagos bei įrankių ir pasitelkus vaizduotę kurti savo vaizdinės ir taikomosios liaudies dailės kūrinius.

Konkursinėje parodoje kviečiami dalyvauti 9–19 metų amžiaus (3–12 klasių) mokiniai, kurie yra skirstomi į dvi amžiaus kategorijas: 9–14 metų (3–8 klasės); 15–19 metų (9–12 klasės).

Konkursui pristatomi kūriniai, priskiriami tradiciniams lietuvių liaudies vaizdinės dailės bei dailiųjų amatų žanrams: medžio skulptūra, medžio raižiniai, karpiniai, taikomieji medžio dirbiniai, pinti vytelių ir kitų tradicinių žaliavų dirbiniai, kalvystės dirbiniai, keramika, tekstilė, paprotinės dailės dirbiniai (margučiai, kaukės, verbos, sodai ir kiti). Tapybos ir grafikos (išskyrus medžio raižinius) darbai konkursui neteikiami.

Kiekvienas dalyvis konkursui pateikia 5 darbus (išimtinais atvejais gali būti mažiau ar daugiau darbų*), sukurtus per pastaruosius dvejus metus. Kiekvienas pristatomas darbas turi būti geros būklės, paruoštas eksponuoti. * Pristatomų darbų skaičių patartina pasirinkti atsižvelgus į kūrinių žanrą bei pobūdį, tai reiškia, darbo apimtį, sudėtingumą, laiko sąnaudas. Ilgai kuriamas darbas, pavyzdžiui, lovatiesė, medžio skulptūra ir panašiai, gali būti pristatomas ir vienas, o smulkių arba palyginti greitai padaromų dirbinių, pavyzdžiui, margučių, šiaudinių eglutės žaisliukų ir panašiai, galima pristatyti ir daugiau negu penkis vienetus, jeigu tai reikalinga darniai kolekcijai sudaryti, padeda atskleisti idėją arba autoriaus meistriškumą.

Konkursui darbus ir dalyvio anketą pristatyti į Rokiškio Turizmo informacijos centrą iki 2024 m. vasario 29 d.

Konkurso nuostatai https://www.lnkc.lt/go.php/lit/Sidabro-vainikelis/135310

Informacija dėl Rokiškio rajono turo telefonu 8 64 604519.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video