Švelninamos kultūros renginių organizavimo sąlygos (0)

Publikuota: 2020-06-17 Kategorija: Kultūra
Švelninamos kultūros renginių organizavimo sąlygos
Rokiškio Sirena nuotr. / Rokiškio kultūros centras

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas atnaujino sprendimą dėl kultūros, pramogų ir kitų renginių organizavimo būtinų sąlygų.

Vyriausybės sprendimu nuo birželio 17 d. Lietuvoje gali vykti kultūros, pramogų ir kiti renginiai, pritraukiantys iki 150 žmonių uždarose erdvėse ir 700 atvirose, o nuo liepos 1 dienos leistinas žiūrovų ir (ar) dalyvių skaičius didinamas iki 200 uždarose erdvėse ir iki 1000 atvirose. Į šį skaičių neįskaičiuojami atlikėjai, organizatoriai ir aptarnaujantis personalas.

Nustatyta, kad atvirose erdvėse turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 1 metro atstumas tarp žiūrovų ir (ar) dalyvių. 

Atnaujintame Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendime nurodoma, kad uždarose erdvėse atstumas tarp žmonių turi būti ne mažesnis nei 2 metrai, o jei žiūrovai ir (ar) dalyviai viso renginio metu dėvi nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, atstumas tarp jų gali būti mažesnis.

Tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse atstumo apribojimai netaikomi sutuoktiniams, artimiesiems giminaičiams, įtėviams, įvaikiams, globėjams ir rūpintojams.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo  sprendimas  dėl kultūros, pramogų ir kitų renginių organizavimo būtinų sąlygų ir šios sprendimo papildymas.

Kultūros renginių dalyvių (žiūrovų) skaičiaus didinimo planas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video