MANO RECEPTAS TAVO. Čili sriuba (0)
Skemų socialinės globos namuose virėja dirbanti Ingai Geleževičienei maisto gaminimas – malonumas ir kasdienių pietų virimas jos nė kiek nevargina. „Man nesunku gaminti darbe ir namuose, tai mano hobis. Močiutė taip pat buvo puiki šeimininkė“, – sako Inga.
Moteris ruošia patiekalus ir vestuvėse, krikštynose, o „Obelinėje“ šventės dalyviams siūlė paragauti firminės čili sriubos. „Mano vyras labai mėgsta šitą sriubą. Dėl to ir jelapenų nededu, ne visi žmonės aštriai mėgsta“, – juokiasi Inga. Pati labiausiai mėgsta gaminti ir skanauti mėsos patiekalus, pvz., vištienos vyniotinius, taip pat ruošti įdarytas lydekas. Šeimininkė juokauja, kad į maisto gaminimo procesą įtraukė visą giminę, tik vyras liko ragautoju.
Čili sriubai reikės: malta mėsa trumpai pakepinama. Naudojama žvėriena, jeigu jos neturite, tiks ir kiauliena arba galite dėti abiejų rūšių mėsą. Mėsa pagardinama prieskoniais – druska bei pipirais ir perdedama į puodą. Mėgstantys aštriau mėsą gali įdėti čili pipirų, rūkytos paprikos miltelių. Tada pakepinamos daržovės – morkos, paprikos, česnakai, jos taip pat sudedamos į puodą. Užpylus vandens verdama apie pusvalandį (jeigu naudojate žvėrieną, virti reikėtų ilgiau, apie 50 min.) Kai sriuba beveik paruošta, sudėti konservuotas pupeles.
Skanaus!
Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!