MANO RECEPTAS TAVO. Sviestinis obuolių pyragas-keksas (0)

Publikuota: 2023-09-10 Kategorija: Laisvalaikis
MANO RECEPTAS TAVO. Sviestinis obuolių pyragas-keksas
Asmeninio archyvo nuotr. / J. Tumasienė mėgsta kepti.

„Lietuvos pašte“ Rokiškyje dirbanti mobili laiškininkė Justina Tumasienė šį receptą atrado visai netyčia, ieškodama naujų idėjų kepiniams.

„Buvo ruduo, pas mamą kaime užderėjo gausus obuolių derlius, todėl sugalvojau vaikams iškepti obuolių pyragą. O kur dar cinamonu kvepiantys namai... Kad būtų smagiau, pyragą kepiau kekso formoje. Taigi, tai – mano sviestinis obuolių pyragas-keksas“, – kalbėjo J. Tumasienė.

INGREDIENTAI

4 vnt. kiaušinių (M arba L dydžio)

200 g sviesto

250 g kvietinių miltų

180 g cukraus

5 vnt. obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesni)

1 arb. š. kepimo miltelių

1 arb. š. kepimo sodos

2 arb. š. vanilinio cukraus arba truputis vanilės esencijos truputį

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus + apačia, be ventiliatoriaus). Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir jos tūris padidės maždaug 2 kartus. Supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį įsijokite į kiaušinių plakinį kaskart šaukštu, bet ne plaktuvu išmaišydami, kad neliktų sausų miltų. Tešla turėtų gautis maždaug riebios grietinės tirštumo. Į tešlą sudėkite obuolius (juos apibarsčiau cinamonu, bet galite nedėti, jei nemėgstate – pašnekovės pastaba) ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.

Į mėgstamą kepimo formą sukrėskite tešlą. Pyragą dėkite kepti į įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35-45 minutes, kol viršus gražiai paruduos. Traukite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti. Galite pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

 

Rubrikoje MANO RECEPTAS TAVO visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video