Prisijaukinkite maisto konservavimą žiemai (0)

Publikuota: 2020-07-01 Kategorija: Laisvalaikis
Prisijaukinkite maisto konservavimą žiemai
Asociatyvi nuotr.

Įsibėgėjus vasarai prasideda maisto ruošimo žiemai darbai. Jei dar tik pradėjote domėtis uogienių receptais ir ieškoti įkvėpimo, ką galima konservuoti, jums gali padėti šie keli paprasti patarimai. Šį tą pasiruošti žiemai galima ir neturint didžiulio sodo: tam tiks gėrybės užaugintos balkone ar sode, tėvų ar senelių padovanotos daržovės ir uogos iš kaimo ar ūkininkų turgelyje įsigytos gėrybės.

Uogienės – kūryba virtuvėje

Uogienių ruošimas žiemai turbūt pats smagiausias būdas savo kūrybiškumą pritaikyti buityje. Juk konservuoti galima ne tik tradicines braškių ir vyšnių uogienes, bet ir eksperimentuoti su avietėmis, sausmedžiais, agrastais, šilauogėmis ar maišant skirtingas uogas išgauti tikrai unikalius skonius.

Parduotuvėse lengva įsigyti pas mus neaugančių vaisių, o jų derinys su „tradicinėmis“ uogienėmis gali būti tikrai puikus. Pavyzdžiui, išbandykite vyšnių ir persikų ar nektarinų derinį, rūgščius kivius suporuokite su saldžiomis avietėmis ar keliomis gervuogėmis paskaninkite braškių uogienę. O gal sugalvosite ir su kuo suderinti bananus?

Greitai ir patogiai: maisto šaldymas

Jei stovėjimas prie puodų karštą vasaros dieną jums atrodo kaip didžiausia kančia, tuomet išsigelbėjimas gali būti maisto šaldymas. Šaldyti galima tiek uogas, tiek daržoves. Uogas galima šaldyti tiesiog nuplovus, nusausinus ir sudėjus į maišelius ar indelius (tam puikiai tiks seni indeliai nuo jogurtų ar pan., svarbiausia, kad jie turėtų dangtelius ir neprisigertų kvapų šaldiklyje). Nesmulkintos uogos pravers, kai norėsite pertepti tortą, užsiberti jų ant košės ar į vaisų kokteilį. Taip pat uogas galima sutrinti su cukrumi ir šaldyti skystos uogienes pavidalu. Tokios uogienės puikiai tiks valgyti su blynais, koše ar pagardinti gėrimą.

Lengviausiai šaldomos ir plačiausiai panaudojamos daržovės neabejotinai yra cukinijos ir moliūgai. Šias daržoves galima sandėliuoti nepjaustytas vėsioje ir tamsioje patalpoje per visą žiemą, bet jei tokios galimybės neturite, tuomet šaldymas yra puiki išeitis. Prieš šaldant patartina nuskusti kietą žievelę, išimti sėklas, o cukiniją ar moliūgą supjaustyti (arba sutarkuoti) norimo dydžio gabalėliais. Taip pat reikėtų šaldyti vienos porcijos dydžio maišeliais ar indeliais, nes išėmus sušalusias daržoves jas nebus lengva padalinti. Vertėtų pasvarstyti apie patvarių indelių specialiai šaldyti įsigijimą, nes tokie indeliai jums tarnaus ne vienus metus, iš jų bus lengva išimti maistą (priešingai nei iš paprastų maišelių, kurie įšąla į tarpus tarp gabaliukų). Šaldytos cukinijos ir moliūgai puikiai tinka sriuboms, troškiniams ar kaip įdaras kugeliui.

Turėti savo pasiruoštų atsargų žiemai yra labai geras jausmas. O nedideli stiklainiukai pačių virtos uogienės gali tapti puikia Kalėdine dovana artimiesiems ar kolegoms. Tačiau įvairūs konservavimo indai ir prietaisai (smulkintuvai, pjaustyklės) ar produktai (cukrus, egzotiniai vaisiai) gali nemažai kainuoti. Todėl prieš pradedant virti uogienes verta patikrinti, ką siūlo „Norfa“ akcijų leidinys ar susirasti geros kainos pasiūlymų portale „raskAkcija.lt“.

 

Užs. 1063.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video