Salų dvare atlikėjai Deivis ir Renata pirmieji degustavo Rokiškio šaltsriubę (foto) (0)

Publikuota: 2022-08-14 Kategorija: Laisvalaikis
Salų dvare atlikėjai Deivis ir Renata pirmieji degustavo Rokiškio šaltsriubę (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / Salų dvare, filmuojant laidą „Maisto kelias“ lankėsi Renata ir Deivis Norvilai, kuriems dvaro istoriją pristatė Rasa Janušauskienė.

Vieną saulėtai tykų rugpjūčio vakarą Dviragio ežero pašonėje stūksantis Salų dvaras sulaukė ypatingų svečių. Čia užsuko TV3 laidos „Maisto kelias“ herojų šeima – dainininkas Deivis Norvilas su žmona Renata  ir sūnumis Emiliu ir Rėjumi, lydima filmavimo komandos.

Per istoriją

Salų dvaro valdytoja Birutė Dapkienė džiaugėsi užsukusiais svečiais, kuriems iškart po pažinties dvaro istoriją pristatė valdytojos pavaduotoja Rasa Janušauskienė.

„Už tai, kad laida buvo filmuojama pas mus, esame dėkingi Rokiškio turizmo ir informacijos centrui. Smagu, kad pirmą kartą tokie svečiai užsuko susipažinti su mūsų virtuve, todėl šio susitikimo metu per dvaro istoriją keliavome iki mūsų kavinės šefo gaminamo maisto“, – sakė B. Dapkienė.

Iš pradžių svečiams buvo aprodytas dvaras, po to jie visi tapė šokoladu. Ko gero, vaikams ši pramoga buvo smagiausia. Tuo tarpu Renatai teko rimčiausia užduotis – ji turėjo nupiešti savo vyrą Deivydą, kuris piešdamas savąjį šokolado paveikslą juokavo, kad gyvenime taip ir neišmoko piešti.

Paslapties neatskleis

Po to svečiai degustavo Salų dvaro virtuvės patiekalus. Jie tapo pirmaisiais, kuriems teko pajusti Rokiškio šaltsriubės skonį.

„Ši sriuba – ypatinga. Jos recepto paslapties neatskleisiu. Pasakysiu tik tiek, kad ši šalta sriuba panaši į šaltibarščius, vienas iš jos ingredientų yra morkos. Juk esame Rokiškis, kurio pavadinime slepiasi žodis „kiškis“, o kiškis ir morkos yra neatsiejami“, – su šypsena kalbėjo B. Dapkienė.

Šventinės vakarienės metu Deivis ir Renata ragavo ne tik šaltsriubę, bet ir skanavo firminius Salų dvaro kavinės patiekalus: vištienos kepsnį, grilintus šonkauliukus ir karštą obuolių pyragą su Nerijaus ledais. Tuo tarpu vaikams buvo patiekti lietiniai su varške.

Vietiniai produktai

Svečiams maistą su kolegėmis gamino Salų dvaro kavinės virtuvės šefė Neringa Drazdova. „Nesvarbu kokio rango svečiai pas mus užsuka, visiems gaminame su didele meile. Kiekvienas patiekalas yra apgalvotas ir mūsų kolektyvo pagamintas su atsidavimu. Viską ruošiame iš vietinių produktų: mėsa iš „Rokiškio mėsinės“, žuvis – iš „Bajorų žuvis“, daržovės iš ūkininkų, Nerijaus ledai“, – pasakojo N. Drazdova.

Salų dvaro kavinės virtuvės šefė – buvusi socialinė darbuotoja, kuri šį darbą iškeitė į pomėgį gaminti ir kurti naujus patiekalus.

„Mano šeima ir draugai sakydavo, kad esu ne savo vietoje, nes mano pašaukimas – maisto gaminimas. Daugiau nei prieš metus palikau socialinį darbą ir nė akimirką dėl to nesigailėjau. Dabar kuriu savo receptus, su kolegėmis juos išbandome, o tada pateikiame svečiams“, – kalbėjo N. Drazdova.

Dvaro kavinėje mėgstamiausiais tapo jos kurti grilinti kiaulienos šonkauliukai, vištienos ir kiaulienos sprandinės kepsniai, karštas obuolių pyragas su rokiškėno gamybos ledais.

Pirmoji patirtis

TV laidos filmavimo metu svečius kavinėje aptarnavo padavėjai Raimundas Kupčinskas ir Elzė Chlebnikovaitė. Pirmasis – šio darbo asas, 20 metų barmenu-padavėju dirbęs Vilniaus restorane „Pizza Jazz“. Antrajai padavėjos patirtis – pirmoji gyvenime, nes Elzė – būsima Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos Romuvos padalinio vienuoliktokė, savarankiškai dirbanti pirmą vasarą ir svajojanti apie medicinos studijas.

„Jaunimui reikia įgyti naujos patirties ir užsidirbti savų pinigų. Šiame darbe daug ko išmokė ir padeda Raimundas. Pradėjau dirbti nuo gegužės mėnesio, darbuosiuosi iki rugsėjo. Esu patenkinta, kad Salų dvaro valdytoja Birutė man suteikė progą padirbėti kavinėje, tikrai labai daug išmokau, sutikau įdomių žmonių“, – sakė E. Chlebnikovaitė.

Tapo geresni

Salų dvaro kavinėje R. Kupčinskas paprastai dirba savaitgaliais, tačiau, esant reikalui, skuba į pagalbą ir kitu laiku. O šiaip rokiškėnams jis puikiai žinomas kaip šeimos verslo – gėlių salono, darbuotojas ir kurjeris, pristatantis gėles.

„Dvidešimt metų dirbau Vilniaus restorane. Man labai patiko serviravimas, bendravimas su žmonėmis. Prilipo šis darbas, todėl iki šiol negaliu sustoti“, – šypsosi padavėjas.

R. Kupčinskas pastebėjo, kad užsukantys svečiai dabar daugiau sau leidžia, pasidarė geresni ir dosnesni, atvažiuoja su šypsenomis.

„Aišku, jiems labai patinka mūsų žvaigždė – katinas robotukas, kurį mėgsta ir vaikai, ir vyresnio amžiaus žmonės. Visus klientus aptarnaujame vienodai ir dėl visų stengiamės, todėl be galo smagu, kai pas mus sugrįžta arba kitiems rekomenduoja čia apsilankyti“, – sakė pašnekovas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video