Baigėsi išankstinių Prezidento rinkimų laikas (0)

Publikuota: 2024-05-10 Kategorija: Politika
Baigėsi išankstinių Prezidento rinkimų laikas
Rokiškio Sirena nuotr. / Dalis rinkėjų savo valią jau išreiškė. Sekmadienį paaiškės Lietuvos Respublikos prezidento vardas.

Antradienį prasidėję ir tris dienas trukę išankstiniai Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai baigėsi. Dabar savo valią Lietuvos piliečiai išreikšti galės tik sekmadienį, gegužės 12 d. nuo 7 val. iki 20 val. balsuodami savo rinkiminėje apylinkėje.

Balsavimas namuose ir apylinkėse

Pasak Rokiškio rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkės Aldonos Burdinavičiūtės, per tris dienas balsus „atidavė“ 1 tūkst. 740 rokiškėnų.

Iš jų – 127 kitose šalies savivaldybėse registruoti asmenys.

Specialiuose punktuose – 6-iose Rokiškio rajono sveikatos priežiūros ir globos įstaigose, balsavo 362 žmonės.

Šiandien ir rytoj šalies gyventojai balsuoja namuose: tam teisę turintys ir to pageidavę piliečiai. Rokiškio rajone balsuoti namuose norą pareiškė 1 tūkst. 655 asmenys. Visgi, A. Burdinavičiūtė dar kartą priminė, kad tai – tik pirminis sąrašas, nes pasitaiko situacijų, kai asmuo registruojasi balsavimui namuose, tačiau paskui to nebenori ar prabalsuoja įprastų būdu rinkimų apylinkėse.

Viena išskirtine situacija

Apibendrindama išankstinius rinkimus Rokiškyje, pirmininkė sakė, kad jie praėjo ramiai, be nesklandumų ar netikėtumų. Išsiskyrė tik viena situacija: iš balsavimo kabinos išėjęs vaikinas apgailestavo, kad per skubą, viename iš biuletenių pažymėjo ne tą variantą, kurį norėjo.

„Tokiu atveju, kol vokas dar neįmestas į balsadėžę, asmuo gali gauti kitą balsavimo biuletenį. Biuletenis laikomas sugadintu ir mes jaunuoliui davėme kitą. Galimybė vieną kartą pasitaisyti rinkėjams yra. Jei išėję iš balsavimo kabinos susirūpina, kad kažką ne taip padarė, gal ne taip suprato formuluotę ir voko su biuleteniais dar neįmetė į balsavimo urną, galima kreiptis į komisijos narius ir gauti kitą balsavimo biuletenį. Aišku, jei vokas jau balsadėžėje – šaukštai po pietų – valia išreikšta“, – šyptelėjo A. Burdinavičiūtė.

Pirmininkė primažino, kad su šalies vadovo rinkimais vykęs referendumas dėl dvigubos pilietybės įteisinimo, rinkėjų tarpe kėlė klausimų: „Apskritai, kiek pamenu, visų referendumų formuluotės yra kažkokios suktos, ne visai aiškios. Šio referendumo paaiškinimai esantys balsavimo kabinose tikrai suprantamesni, nei formuluotė biuletenyje. Esame klausimą kėlę ir VRK, tačiau jie tik atsako, kad formuluotes kuria Seimas ir jie nieko negali pakeisti“.   

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video