Grąžinama 1 tūkst. eurų išmoka savanoriškai išvykstantiems migrantams (1)

Publikuota: 2022-02-18 Kategorija: Politika
Grąžinama 1 tūkst. eurų išmoka savanoriškai išvykstantiems migrantams
Rokiškio Sirena nuotr. / Lėktuvas

Prieglobsčio Lietuvoje negavusiems ir savo noru į kilmės šalį sutinkantiems grįžti neteisėtiems migrantams vėl bus taikoma vienkartinė 1 tūkst. eurų išmoka, penktadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM). 

Išmoka grąžinama trims mėnesiams – nuo vasario 21-osios iki gegužės 21-osios.

Ją gaus migrantai, raštu pateikę prašymą savanoriškai grįžti į užsienio valstybę.

„Neteisėtai į Lietuvą patekę užsieniečiai privalo būti grąžinti į savo kilmės šalis. Dedame visas pastangas ir aktyviai skatiname migrantus grįžti namo savanoriškai. Sprendimas tris kartus padidinti išmoką pasiteisino, tad atnaujinsime šios priemonės taikymą“, – teigia sprendimą pasirašiusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

1 tūkst. eurų parama galiojo nuo pernai gruodžio 8 dienos iki šių metų sausio 20 dienos. Šiuo pasiūlymu pasinaudojo 363 migrantai.

Dabar galimybę savo noru grįžti į kilmės šalis svarsto dar maždaug 70 migrantų.

Iš viso savo noru į kilmės šalis nuo praėjusių metų pradžios grąžintas 841 užsienietis, iš jų 330 – grąžinti suteikus finansinę 300 eurų išmoką, 33 – suteikus 500 eurų išmoką. Didžioji dalis šių išmokų finansuojama iš Europos Komisijos Lietuvai suteiktos paramos migracijos krizei suvaldyti.

Dar 55 neteisėti migrantai išsiųsti priverstinai. 

Penkiuose užsieniečių apgyvendinimo centruose šiuo metu gyvena iki 3 tūkst. užsieniečių.

Migracijos departamentas priėmė 3312 sprendimų dėl prieglobsčio prašymo, maždaug 100 užsieniečių suteiktas prieglobstis Lietuvoje, kitų laukia išsiuntimas į kilmės šalis. 

Vieno migranto išlaikymas Lietuvai per metus kainuoja 11 tūkst. eurų. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video