Rajono tarybos opozicijoje likę nariai žada lėtinti pozicijos darbus (0)

Publikuota: 2023-04-18 Kategorija: Politika
Rajono tarybos opozicijoje likę nariai žada lėtinti pozicijos darbus
Miglė Dambrauskaitė / Trys šios kadencijos tarybos opozicijos nariai: I. Tarvydis, A. Vagonis, A. Čepulis.

Naujojoje Rokiškio rajono taryboje šį kartą net dvigubai mažesnė opozicija. Daugiausiai mandatų rinkimuose (net 13) gavę socialdemokratai sudarė koaliciją su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Darbo partijos atstovais. Valdančiąją daugumą dabar sudaro 17 tarybos narių, tad opozicijoje liko vos aštuoni.

Pranešta apie dviejų frakcijų įkūrimą

Pirmojo tarybos posėdžio metu atliktos visos būtinos procedūros: duotos priesaikos, patvirtintos mero politinio pasitikėjimo pareigybės, suformuotos frakcijos. Šioje taryboje veiks dvi.

Mindaugas Petkevičius, Lina Meilutė-Datkūnienė ir Egidijus Vilimas įkūrė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją. Jos pirmininku tapo M. Petkevičius, L. Meilutė-Datkūnienė – pirmininko pavaduotoja.

Opozicijoje šį kartą dirbs demokratų sąjungos ir Liberalų sąjūdžio „Vardan Lietuvos“ frakciją įkūrę Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė, Antanas Vagonis, Irmantas Tarvydis, Gintaras Girštautas ir Algis Čepulis. Pirmininke buvo paskelbta R. Stankevičiūtė-Vilimienė, o jos pavaduotoju – A. Vagonis.

Žada stabdyti

Paklausta, kaip įsivaizduoja opozicijos darbą, kai valdančiųjų – net dvigubai daugiau, pirmininke išrinkta R. Stankevičiūtė-Vilimienė opoziciją prilygino valdančiųjų „vežimo ratų ašiai“.

„Dirbsime struktūrizuotai. Stipri opozicija yra būtina. Ji – kaip vežimo ratų ašis. Valdantieji tegul būna vadeliotojai, tačiau kas bus, jei nuo kalno valdančiųjų vežimas lėks dideliu greičiu ir be stabdžių? Nepaisant to, kad mero inauguracinėje kalboje buvo dažnai minimas greitis, manevringumas, tačiau mes sieksime, jei kažkas mums atrodys ne taip, vežimą pristabdyti. Tiesiog, kad būtų padaryta pauzė: permąstymams, atokvėpiui. Trumpai tariant – opozicija tikrai banguosim, nes stovinčiame vandenyje darosi tik pelkė...“, – šypsojosi opozicijos lyderė.

Nesitiki, bet bandys

Opozicijos pirmininkės pavaduotoju paskirtas A. Vagonis atviras – nuotaikos nėra geriausios, bet liūdesys – normali emocija.

„Pojūtis, tarsi ateini dirbti, bet matai, kad nieko negalėsi padaryti. Kažkokių vilčių turiu, bet, kad opozicija bus išklausyta, kad bus skaitomasi – neturiu. Deja, turi su viskuo susitaikyti. Džiaugiuosi tuo, kad mes – ne ta komanda, kuri nutyli ar nusisuka nulenkusi galvą. Nei vienas nesame iš tokių žmonių, kurie linkčios galva ir darys, kaip mums liepia. Mes kalbėsime ir kalbėsime faktais“, – tvirtai laikytis žadėjo A. Vagonis.

Visą straipsnį skaitykite antradienio, balandžio 18 d., „Rokiškio Sirena“ numeryje. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video