Siūloma, kad davęs mašiną bedarbiui be gyvenamos vietos savininkas atsakytų už pažeidimą (0)

Publikuota: 2024-01-29 Kategorija: Politika
Siūloma, kad davęs mašiną bedarbiui be gyvenamos vietos savininkas atsakytų už pažeidimą
Rokiškio Sirena nuotr. / Nuverstas kelio ženklas

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma siūlo nustatyti, kad automobilį bedarbiui, gyvenamos vietos neturinčiam asmeniui davęs savininkas kartu atsakytų už padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

J. Razma registravo pataisą, kad automobilio savininkas, jį perduodamas vairuoti nedirbančiam asmeniui, kurio gyvenamoji vieta nežinoma, laiduoja šiam asmeniui skirtos baudos už administracinį nusižengimą su perduota transporto priemone sumokėjimą kaip solidariąją prievolę turintis bendraskolis.

Pasak parlamentaro, šiuo metu valstybės institucijos neturi veiksmingų priemonių surasti tokius asmenis, o padarę minėtus nusižengimus jie išvengia atsakomybės ir yra linkę daryti daugybinius pakartotinius nusižengimus vairuodami kito asmens savanoriškai jam perduotą transporto priemonę.

J. Razma aiškinamajame rašte pažymi, kad tokie asmenys neatsakingai vairuodami taip pat sukelia pavojų kitų eismo dalyvių, pėsčiųjų sveikatai ir gyvybei.

Parlamentaras pažymi, kad savanoriškai perduodamas savo automobilį naudotis kitam asmeniui, savininkas jį pažįsta, turi pakankamos informacijos apie tokį asmenį, įskaitant jo gyvenamąją vietą.

„Todėl savininkas gali ir turi įvertinti kito asmens, kuriam savanoriškai perduoda savo nuosavybės teise valdomą transporto priemonę, galimą elgesį, asmens gebėjimus vairuoti jam patikimą transporto priemonę bei galimybę padarius administracinį nusižengimą atsakyti už jį“, – sakoma aiškinamajame rašte.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video