MANO RECEPTAS TAVO. Gardžiosios varškės spurgytės (0)
Marijona Kavčinskė, Pakriaunių kaimo gyventoja, tvirtina, kad šis receptas yra labai senas, paveldėtas iš jos mamos.
„Šias spurgas mama dažnai kepdavo mums, vaikams, per šventes, taip pat įdėdavo į mokyklą, kai vykdavo kokie nors renginiai. Šį receptą dabar naudoja ir mūsų vaikai, ir anūkai. Labai tikiuosi, kad jis dar ilgai keliaus per ne vieną mūsų šeimos kartą. Pats receptas yra labai lengvas, paprastas ir greitas, o spurgos labai skanios. Galiu išduoti paslaptį, kad naudojant naminius produktus, spurgos būna dar skanesnės ir puresnės“, – kalbėjo M. Kavčinskė.
Ingredientai:
200 g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
2,5 šaukšto miltų
Sodos tiek dėti tiek, kiek telpa tarp dviejų pirštų
Aliejaus virimui ir cukraus pudros pabarstymui
Paruošimo būdas:
Varškę galima sumalti ar tiesiog pertrinti per sietelį, kad ji būtų smulki. Likusius ingredientus sumaišyti su varške ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti drėgna. Tada šlapiname rankas vandeniu ir formuojame spurgas, verdame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškepusias iškart pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Nuo šiol „Rokiškio Sirenoje“ atsiranda nauja rubrika „Tavo receptas mano“, kurioje visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite savo mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!