MANO RECEPTAS TAVO. Jolitos varškės pyragas (0)

Publikuota: 2023-04-19 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Jolitos varškės pyragas
Asmeninio archyvo nuotr. / Jolita Jurevičienė, Rokiškio krašto muziejaus komunikacijos ir renginių koordinatorė

Jolitos Jurevičienės, Rokiškio krašto muziejaus komunikacijos ir renginių koordinatorės, teigimu, šis pyragas yra dar iš tų laikų, kai nebuvo interneto ir receptus užsirašinėdavome į sąsiuvinius. 

„Mano sąsiuvinyje parašyta „Ritos pyragas“, nes jį gavau iš giminaitės Ritos, o ji – iš Aušros, todėl vadindavo „Aušros pyragu“.  Tos, su kuriomis pasidalinau receptu, jau vadino „Jolitos pyragu“, tačiau siūlau jį vadinti „Skaniausiu varškės pyragu“, – šypsosi J. Jurevičienė.

Šį pyragą pašnekovė kepa jau 25 metus didžiosioms metų šventėms, todėl nei Kalėdų, nei Velykų stalas būtų neišbaigtas be šio skanėsto.

„Net grįžusi iš ligoninės su ką tik gimusia dukryte kepiau šį pyragą – nes rytoj buvo Kalėdos, o dabar šį pyragą siūlau įtraukti į kitų švenčių meniu“, – sakė rokiškietė.

INGREDIENTAI:

Tešlai (galima ją ruošti iš vakaro) pagaminti reikės:

200 g sviesto

1 kiaušinio

1 stiklinės cukraus

2 valg. šaukštų kakavos

1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

3 stiklinių miltų

Sviestą ištirpinti, kiaušinį ištrinti su cukrumi, viską supilti į miltus, kurie jau sumaišyti su kakava ir kepimo  milteliais. Suminkyti vientisą masę ir padalinti į 2 dalis, suspausti ir dėti į šaldytuvą bent valandai.

Varškės įdarui reikės:

750 g varškės

4 kiaušinių

1 stiklinės cukraus

2 valg. šaukštų krakmolo

200 g grietinės

1 citrinos žievelės

Razinų, cukatų, riešutų, džiovintų vaisių

„Kepu standartinėje orkaitės skardoje, kurią iškloju kepimo popieriumi. Į ją burokine tarka sutarkuoju vieną tešlos rutulį. Varškę kremui ištrinu  su cukrumi, grietine, kiaušiniais, įtarkuoju citrinos žievelę, įberiu krakmolą ir visus riešutus, razinas, cukatas... Dedu tai, ką mėgstame.

Ant tešlos tarkių krečiu varškės kremą, o ant jo viršaus užtarkuoju likusią tešlą. Kepu 50 min. 170 laipsnių orkaitėje“, – kaip kepti pyragą pasakojo J. Jurevičienė.

Skanaus!

Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video