MANO RECEPTAS TAVO. Kanelės (0)
AB „Rokiškio sūris“ – didelė įmonė, kurioje dirba labai daug ir mėgstančių šeimininkauti merginų, bei vaikinų.
„Turime vieną jauną, gražią, puikią merginą, vardu Greta, kuri, jau pasakodama apie kokį patiekalą, gali apetitą pakelti, nekalbant – apie rezultatą. Tad jos šiai rubrikai skirtas kūrinys – visiems gerai žinomos – kanelės“, – sako Lina Malinauskienė, „Rokiškio sūrio“ projektų vadovė.
INGREDIENTAI:
1l „Rokiškio NAMINIS“ pienas
6 kiaušinių tryniai
2 pilni kiaušiniai
500g cukraus
250g miltų
100 g „Rokiškio NAMINIS“ sviesto
1 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. druskos
50 ml tamsaus romo
- Užvirkite pieną kartu su vaniliniu cukrumi, įdėkite sviestą ir maišykite, kol ištirps.
- Į vieną dubenį įmuškite 2 pilnus kiaušinius ir 6 trynius. Kitame, gilesniame dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi. Po truputį supilkite kiaušinius į miltų mišinį ir maišykite palengva su šluotele ar šakute. Kai tešla sukimba į vieną gabalą ir sunkiai maišosi, pradėkite pilti užvirusį pieną ir vėl maišykite šluotele. Pabaigoje įberkite druską. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir uždengtą dubenį padėkite į šaldytuvą nakčiai arba visai parai, kad tešla subręstų.
- Kanelių formeles ištepkite riebalais, tai gali būti minkštas sviestas arba aliejus (sviestas suteikia turtingesnį skonį) ir padėkite formą į šaldiklį 5-10 min.
- Užpildykite kanelių formas tešlą, šiek tiek daugiau nei pusė, kadangi kepant kanelės iškyla.
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir kepkite pirmas 15 minutes ant žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15min sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir nustatykite kepimą iš viršaus ir apačios, bei kepti 35 minutes.
- Iškepus kaneles iš karto išimti iš formelių ir leisti atvėsti.
Skanaus!
Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!