MANO RECEPTAS TAVO. Kazane gaminti šašlykai (0)
Rokiškio socialinės paramos centro direktorė Jolanta Paukštienė sako, kaip ir kiekvienoje šeimoje taip ir jų, yra puoselėjamos savitos tradicijos.
„Visi mėgstame ne tik gaminti, bet ir skaniai pavalgyti. Nors šeimoje moka gaminti visi, tačiau, kai užaugo vaikai, ir namuose likome dviese su vyru Rimgaudu, visą laisvą laiką stengiamės praleisti prasmingai ir turiningai kartu. Mums abiem patinka aktyvus poilsis, turime bendrų pomėgių. Vienas iš jų – gaminti patiekalus kazane. Turime savaitgalinį ritualą, o naujų receptų nereikia galvoti, nes jų lengvai surandame internete. Pasiskirstome darbus ir abu gaminame. Labai smagu, nes tuo pačiu bendraujame, pasidaliname naujienomis, planuojame darbus. Mano vyras – nagingas ir darbštus žmogus. Jo pomėgis iš metalo daryti šašlykines, kazanui krosnis, pirtims pečius ir kitus dirbinius atvedė prie to, kad namuose atsirado jo paties rankomis sukonstruota krosnis kazanui“, – kalbėjo J. Paukštienė.
Kadangi rokiškietė savo gamintų valgių receptais mėgsta pasidalinti Facebooke, atsirado daugybė susidomėjusių ir krosnimis, ir receptais.
INGREDIENTAI:
(Produktų reikia tiek, kiek bus valgytojų)
Kiaulienos sprandinė
Svogūnai
Laukiniai ryžiai
Pomidorų padažas
Žali lašiniai
Prieskoniai: pipirai, druska
GAMINIMAS:
Kiaulienos sprandinę supjaustyti didesniais gabalėliais (galima porai valandų prieš gaminimą pabarstyti druska ir pipirais). Kazano dugną iškloti žalių lašinių juostelėmis, kad susidarytų riebalai. Ant lašinukų dėti supjaustytus sprandinės gabalėlius, po to ant viršaus svogūnus, supjaustytus žiedais. Po to vėl dėti mėsą, svogūnus ir taip sluoksniuojant sudėti visus pasiruoštus produktus. Sluoksniavimą užbaigti svogūnais.
Uždengti kazano dangtį ir palikti kepti maždaug 10 min. Krosnį pakurstyti. Išgirdus mėsos kepimo garsą, nukelti kazano dangtį ir įberti prieskonių (pagal skonį juodųjų pipirų ir druskos). Keletą kartų, maždaug kas 7 min., pamaišyti masę, kol ištirps visi svogūnai ir atsiras sultinys. Uždengti dangtį. Maždaug po 20 min., nukėlus dangtį, pamaišyti tol, kol išgaruos visas sultinys ir mėsa įgaus kepto šašlyko vaizdą bei aromatą. Iškepę šašlykai minkšti, sultingi, aromatingi, labai skanūs ir sotūs, bet neapsunkina virškinimo.
Išėmus šašlykus iš kazano, dėti į lėkštes, šalia virtų laukinių ryžių ir svogūnų padažo, papuošimui ant viršaus pabarstyti raudonojo svogūno žiedelių ir petražolių lapelių. Kartu tinka ir raugintas agurkas ar pamėgta mišrainė.
Svogūnų padažas: supjaustyti kubeliais 1-2 svogūnus ir juos sumaišyti su 2-3 š. pomidorų padažo, įberti šiek tiek pipiro ir druskos.
Skanaus!
Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!