MANO RECEPTAS TAVO. Kepti baravykai su karštomis bulvėmis (0)
Lina Zolubienė, Kamajų seniūnijos seniūnė tikina, kad jai patinka gaminti, kai nereikia niekur skubėti ir nuolat žvilgčioti į laikrodį.
„Vieni mėgstamiausių – patiekalai su grybais. Pasidalinsiu paprastu, bet neprastu receptu. Tai –tradicinis mūsų Kūčių stalo karštasis patiekalas, kurio mėgaujasi net neypatingai mėgstantys grybus šeimos nariai. O ir sklindantis šviežiai kepamų baravykų kvapas nepalieka abejingų... Labai aromatingas ir skanus patiekalas. Pabandykite!“, – sako L. Zolubienė, pridūrusi, kad šį gardų patiekalą galima valgyti net tik per Kūčias.
Tiesa, prieš Kūčias šeimininkė, ruošdama valgį, nenaudoja sviesto ir grietinėlės.
INGREDIENTAI:
Šviežių arba šaldytų jaunų (nevirtų, t. y. „žalių“) baravykų;
Svogūnų (galima naudoti porus);
Pagal skonį druskos, pipirų;
Sviesto baravykų kepimui (galima naudoti aliejų);
Grietinėlės;
Bulvių;
Krapų bulvių pabarstymui.
Patiekalo paruošimas:
- Nuvalytus ir švariai nuplautus baravykus stambiai supjaustyti;.
- Paruoštus baravykus kepti svieste ar aliejuje kartu su svogūnais/porais, druska ir pipirais;
- Iškeptus baravykus paskaninti grietinėle;
- Atskirai, pasūdytame vandenyje išvirti bulves, apibarstyti jas krapais;
- Baravykus patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
Skanaus!
Nuo šiol „Rokiškio Sirenoje“ atsiranda nauja rubrika „Tavo receptas mano“, kurioje visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite savo mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt
Susisieksime!