MANO RECEPTAS TAVO. Keptos ant griliaus krevetės „Pagal mane“ (0)
Nauris Šiupinis, UAB „NM Dūmelis“ direktorius, virtuvėje tikrai ne naujokas. „Mano specialybė – maisto technologas, laikiau kulinarijos egzaminą, manau, gaminti moku“, – sako šios dienos siūlomo recepto autorius. Nauris neslepia anksčiau gaminti mėgdavęs labiau, galbūt ir laiko turėdavo daugiau, dabar šeimyną savo gamintais patiekalais palepina rečiau.
„Daug receptų sukūriau savo versle, na ir turiu keletą perliukų – patiekalų, pagamintų taip, kaip skanu man pačiam. Vienu iš jų šiandien pabandysiu su Jumis ir pasidalinti. Visą gyvenimą nemėgau krevečių, jų kvapo ir išvaizdos, bet vieną gražią dieną užsimaniau jų, tiesiog noriu ir viskas!“, – savo patiekalą pristato N. Šiupinis.
GAMINIMAS:
Krevetes nuplaunu po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinu. Dedu į dubenį, prieskoniuoju juodaisiais pipirais, įspaudžiu česnako negailėdamas. Aitriosios paprikos, raudono jalapeno drąsiai dedu, bet aš mėgstu aštriai, tai kiekvienas dėkitės pagal skonį! Spaudžiu citrinos ir pašlakstau aliejaus ir sojos padažo. Viską kruopščiai išmaišau ir padedu į šaldytuvą 4–5 valandoms, nieko nenutiks, jeigu ir ilgiau pasimarinuos.
Įkaitinu grilių iki 180C temperatūros ir, suvėręs ant iešmelių krevetes, dedu jas ant grotelių. Kepame 3–5 min. ant žarijų, labai svarbu neperkepti, kad neprarastų sulčių ir nepriliptų prie kiauto!
Skanaus !
„Rokiškio Sirenos“ rubrikoje „Mano receptas tavo“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite savo mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojai, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt. Susisieksime!