MANO RECEPTAS TAVO. Koldūnai su pomidoriukais ir feta sūriu (0)
Prieš mėnesį Jurgita Kaušakytė, Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos ir Obelių socialinių paslaugų namų psichologė, pasikvietė svečių pietums, bet turėjo labai mažai laiko gaminimui.
„Beieškant idėjų, kaip palepinti draugus, bet nebūti nuobodžiai su makaronais ir vėl, „užkliuvau“ už Beatos virtuvės koldūnų recepto. Jo pradžia labai nustebino, nes nupiešė koldūnų genealoginį medį ir sugiminiavo juos su makaronais. Tegyvuoja makaronai! Sugaišau mažiau nei valandą, o eksperimentas pavyko puikiai“, – su šypsena pasakojo J. Kaušakytė.
INGREDIENTAI:
400 g koldūnų su mėsa
400 g smulkiavaisių pomidorų.
1 cukinija
1 skiltelė česnako
200 g fetos sūrio
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus
„Gaminu taip: užkaičiu puodą su sūdytu vandeniu koldūnams. Ir įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių. Kol viskas kaista, į skardą sudedu nuplautus pomidoriukus, plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją, įspaudžiu česnako skiltelę, pabarstau druska ir pipirais, apšlakstau aliejumi. Viską pamaišau ir dedu 10-čiai minučių į įkaitusią orkaitę. O tuo tarpu ir koldūnus spėju sudėti į užvirusį vandenį. Išvirusius koldūnus sudedu į skardą su daržovėmis. Čia pat keliauja feta. Pamakaluoju viską šaukštu ir vėl 10 minučių į orkaitę troškintis. Viskas! Skonis primena Viduržemio jūros regioną ir vasarą“, – gaminimo paslaptimi pasidalino J. Kaušakytė.
Skanaus!
Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!