MANO RECEPTAS TAVO. Lazanija (0)

Publikuota: 2023-05-15 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Lazanija
Asmeninio archyvo nuotr. / Pasak T. Barausko, šeima turi savitą sekmadieninę tradiciją.

Rokiškėnas Tadas Barauskas, Seimo nario padėjėjas, tikina, kad jų šeima turi tradiciją – sekmadienio pietums gaminti lazaniją.

„Gaminant lazaniją dalyvauja visa šeima. Prieš keletą metų šį receptą radau interneto platybėse. Šio valgio gaminimo būdų yra daug, bet tas kažkaip prigijo mūsų šeimoje“, – sakė T. Barauskas.

INGREDIENTAI

5-6 didesni pomidorai

2 dideli svogūnai

1 vnt. „Mocarelos“ sūrio

0,5 kg faršo (gali būti kiaulienos arba maišytas su jautiena)

Mėsos prieskonių

Pienas, miltai

Lazanijos lakštai

Pusė stiklinės vandens

Dedame faršą į keptuvę ir kepame ant mažos ugnies. Smulkiai supjaustome pomidorus ir svogūnus, juos sudedame į keptuvę kartu su faršu, įpilame pusę stiklinės vandens ir troškiname 10 min. Pagal skonį pridedame druskos, mėsos prieskonių arba galima įdėti ir susmulkintą sultinio kubelį. Baigus troškintis faršui su pomidorais ir svogūnais, iš keptuvės dedame masę į kepimo indą, uždedame lazanijos lakštais ir vėl kartojame tol, kol išeina 3-4 sluoksniai. Paruoštą lazaniją pašauname į orkaitę, kepame 20-30 min. 180-190 laipsnių temperatūroje, kol paruduoja viršus. Kai lazanija baigia kepti, paruošiame padažą – į nedidelį indą, pastatytą ant viryklės, sudedame sutarkuotą „Mocarelos“ sūrį, šiek tiek miltų ir pieno. Viską išmaišome. Baigus kepti lazanijai, ant viršaus užpilame paruoštą padažą ir dar pakepame apie 5 min.

Skanaus!

Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video