MANO RECEPTAS TAVO. Pyragas „Angelo ašara“ (0)

Publikuota: 2023-05-20 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Pyragas „Angelo ašara“
Asmeninio archyvo nuotr. / L. Valotkienė šį receptą rado internete

Šiuo metu net kelių darbų sūkuryje besisukanti rokiškietė Lina Valotkienė sau neleidžia pasinerti į monotoniją ir stengiasi suteikti įvairiapusės patirties ir labai daug bei skirtingų emocijų. Pirmasis darbas, kuriame ji dirba – Rokiškio rajono savivaldybės Švietimo centro karjeros specialistė, antrasis – Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos Suaugusiųjų ir jaunimo centro geografijos mokytoja, o trečiasis darbas – laimėjusi subsidiją verslo idėjai iš Rokiškio rajono savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo pradėjo vystyti savo verslo idėją „ŽaidimuOK“. Tai – didelio formato lauko žaidimų ir pramogų nuomos paslaugos.

„Sugalvojau pasidalinti savo receptu, kurį mėgstu gaminti, tačiau retai. Tai yra pyragas „Angelo ašara“. Šis receptas atsirado prieš du metus, artėjant dukros 3-čiąjam gimtadieniui. Po ilgų paieškų, kai norėjosi dukrytei iškepti tortą ar pyragą, bet kad ir jai patiktų, nes yra šiek tiek išranki maistui. Paskaičiau daug receptų, bet labiausiai įstrigo šis, pagal kurį ir gaminu. Pyragas gaunasi purus, lengvas, saldus. Tais metais dukrytė gavo ir savo asmeninius įrankius, kuriuos padarė giminaitė Anelė ir labai dailų pusseserių Dominykos ir Dorotėjos dekoruotą puodelį. Vardiniai įrankiai labai gerai pasitarnavo ryte valgant savo gimtadienio tortą, o neįkainojamas, vienetinis puodelis buvo labai praktiška ir naudinga dovaną, nes arbata su pyragu buvo tobuli pusryčiai“, – pasakojo L. Valotkienė.

TEŠLAI: 1 stiklinė kvietinių miltų, 80 g sviesto (šalto), 1 kiaušinis, 2 v. š. cukraus, 1 a. š. kepimo miltelių.

ĮDARUI: 500 g 9 proc. varškės, 3 vnt. kiaušinių trynių, 100 g grietinės, 0,5 stiklinės cukraus, 200 g konservuotų persikų, 1 v. š . bulvių krakmolo, 1 šaukštelis, vanilinio cukraus.

VIRŠUI: 3 vnt. kiaušinių baltymų, 4 v. š. cukraus.

PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir cukrų, išmaišyti. Sudėti kubeliai pjaustytą šaltą sviestą, išmaišyti, jog sviestas pasidengtų miltais, o tada sviestą trupinti pirštais (vis padengiant miltais) iki masė ims priminti duonos trupinius. Įmušti kiaušinį ir greitai užminkyti tešlą. Suspausti ją į plokščią diską, įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Kol šąla tešla, pasiruošti įdarą – varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais, grietine ir kukurūzų krakmolu (maišau rankiniu elektriniu trintuvu, kad įdaras būtų glotnesnis, neliktų varškės grūdelių, bet galima maišyti ir šaukštu).

Atšalusią tešlą iškočioti į kiek didesnį negu kepimo forma dydžio diską. Tešla iškloti kepimo formą suformuojant pagrindą ir 5-6 cm aukščio kraštelius. Ant tešlos supilti varškės įdarą.

Pyragą kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje kaitinimo režimu viršus + apačia (be vėjelio) apie 30-40 minučių iki tešla lengvai paruduos, o varškės įdaras sutvirtės.

Konservuotus persikus supjaustyti kubeliais, nuvarvinti ir išdėlioti ant varškės sluoksnio.

Viršui kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standumo, paskirstyti ant persikų.

Pyragą kepti dar 8-10 minučių iki viršus ims labai lengvai ruduoti.

Iškepusį pyragą ištraukti ir orkaitės ir palikti atvėsti. Vėsdamas jis pasidengs „ašarėlėmis“.

Skanaus!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video