MANO RECEPTAS TAVO. „Saulėtos raudės“ (foto) (0)

Publikuota: 2023-07-27 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. „Saulėtos raudės“ (foto)
B. Dmitrijevos asmeninio archyvo nuotr. / B. Dmitrijeva mėgsta žuvies patiekalus, todėl siūlo pagal prosenelio receptą išsikepti raudžių.

Brigita Dmitrijeva, Juozo Tumo Vaižganto gimnazijos 11 klasės mokinė, Senųjų Rūmų padalinio mokinių seimo narė, pasakojo, kad jos prosenelis mėgo žvejoti, o ypač gražiu oru.

„Žvejyba jam buvo tarsi meditacija. Iš jos grįždavo laimingas, švytinčiomis akimis ir su didesniu ar mažesniu laimikiu. Dažniausiai, kiek pamenu, gaudė raudes, ešerius, karšius, lynus ir lydekas. Mažesnes žuvis prosenelis išrūkydavo, o didesnes mano prosenelė iškepdavo krosnyje. 

Vieną saulėtą dieną, prosenelis prigaudė daug raudžių. O prosenelė jas iškepė krosnyje su morkomis ir svogūnais. Patiekalą pavadino – „Saulėtos Raudės“. Aš labai mėgstu žuvį, todėl kai tik yra galimybė, pasigaminu šį patiekalą. O kadangi mėgstu eksperimentuoti, tai patiekalą dar papildžiau paprikomis ir porais. Kviečiu  jus pabandyti pasigaminti ir paragauti“, – pasakojo B. Dmitrijeva.

INGREDIENTAI (2-3 porcijoms)

2-3 raudės

2-3 vidutinės morkos

2 svogūnai

Poras

Paprika

Druska ir prieskoniai (aš naudojau persilado mišinį ir indiškus prieskonius)

Aliejus ir sviestas

Išvalytas raudes ištrinkite prieskoniais bei druska, pašlakstykite aliejumi. Griežinėliais supjaustykite svogūnus ir stambiai – morkas. Morkas pabarstykite persilado prieskoniais ir įtrinkite aliejumi. Tuomet pasiruoškite skardą, ją pašlakstykite aliejumi arba įtrinkite sviestu („Man labiau patinka su sviestu“, – autorės pastaba). Į skardos dugną sudėliokite svogūnų griežinėlius, o ant jų raudes. Aplink raudes sudėkite morkų griežinėlius. Tuomet įdėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180°c. Kepkite 30 min. Kol kepa žuvis, susipjaustykite porą ir paprikas. Raudėms truputį apkepus, išimkite skardą ir į ją sudėkite supjaustytus porą ir papriką. Ant jų viršaus truputį užberkite druskos ir pašlakstykite aliejumi. Po to vėl įdėkite kepti 10-15 minučių.

Patiekti raudes galite su ryžiais, bulvėmis ar kitu jūsų mėgstamu garnyru.

„Aš gaminau su ryžiais, juos pasiruošdama žuvies kepimo metu“, – sakė B. Dmitrijeva.

Skanaus!

Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video