MANO RECEPTAS TAVO. Tortas „Juodasis miškas“ (0)

Publikuota: 2023-02-05 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Tortas „Juodasis miškas“
I. Banytės asmeninio archyvo nuotr. / I. Banytei konditerija – veikla, kuri padeda atsipalaiduoti.

Iš Biržų kilusi, tačiau šiuo metu Rokiškyje gyvenanti ir dirbanti Ilma Banytė sako, jog konditerija, tai – veikla, kuri padeda atsipalaiduoti ir pabėgti nuo rutinos bei rūpesčiu.

„Nesu profesionalė, tai – mano hobis. Nuo vaikystės patikdavo su mama gaminti skanumynus, įvairius pyragus ir tai galop išaugo į pomėgį kepti tortus. Į juos sudedu pačias geriausias emocijas. Šis tortas atsirado iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“, kai norėjosi realizuoti vyšnias bei tuo pačiu pradžiuginti mamą gimtadienio proga. Pasakiškas skonis. Be to kas mėgsta ne taip saldžiai, reikia pamažinti cukraus kiekį perpus“, – kalbėjo I. Banytė.

Biskvitams:

2 puodeliai (280 g) miltų

1 puodelis (120 g) tamsios kakavos miltelių

1 arb. šaukštelis (š.) kepimo miltelių

1 arb. š. sodos

1 arb. š. druskos

2 puodeliai (400 g) cukraus

2 kiaušiniai

1/2 puodelio (125 ml) aliejaus (ne alyvuogių aliejaus)

1 puodelis (250 ml) pieno

1 puodelis (250 ml) verdančio vandens

Šokoladiniam glajui:

1/3 puodelio (85 ml) riebios grietinėlės

100 g tamsaus šokolado, susmulkinto

15 g sviesto

1 valg. šaukšto tamsaus romo

Vyšnių įdarui:

600 g šviežių arba šaldytų vyšnių

6 valg. š. cukraus

2 valg. š. kukurūzų krakmolo

1 valg. š. tamsaus romo

Maskarponės kremui:

250 g maskarponės sūrio

4 puodeliai (1 l) riebios grietinėlės

2/3 puodelio (95 g) miltelinio cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Į didelį dubenį išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite cukrų ir išmaišykite.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki putų. Supilkite aliejų, pieną ir gerai viską išplakite. Lėtai plakant elektriniu plaktuvu, į šį plakinį suberkite miltų mišinį. Išplakite iki vientisos masės. Toliau lėtai plakant, supilkite karštą vandenį. Išplakite iki vientisos masės.
  3. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 60 minučių, kol biskvitas bus iškepęs. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į keturias lygias dalis; taip, kad turėtumėte keturis lygius torto lakštus.
  4. Paruoškite šokoladinį glajų. Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio puodą. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji grietinėlės burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą, sudėkite sviestą. Palikite kelioms minutėms pastovėti, kol šokoladas aptirps.
  5. Energingai išmaišykite, kol gausite vientisos konsistencijos šokoladinį glajų. Supilkite tamsų romą ir dar kartą išmaišykite. Paruoštu šokoladiniu glajumi aptepkite kiekvieno biskvito paviršių. Dėkite į šaldytuvą ar palikite pastovėti, kol šokoladas sustings.
  6. Paruoškite vyšnių įdarą. Vyšnias sudėkite į vidutinio dydžio puodą. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol vyšnios pradės leisti savo sultis. Suberkite cukrų ir maišant kaitinkite toliau, kol cukrus ištirps.
  7. Į mažą dubenėlį nupilkite kelis šaukštus skysčio nuo vyšnių. Sudėkite į jį krakmolą ir gerai išmaišykite, kol neliks krakmolo gumulėlių. Supilkite ištirpintą krakmolą atgal į puodą su vyšniomis. Užvirinkite vyšnių masę ir pavirkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies, supilkite tamsų romą ir gerai išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje, kol vyšnių įdaras visiškai atvės.
  8. Paruoškite maskarponės kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę ir supilkite grietinėlę. Plakite elektriniu plaktuvu, kol kremas pradės tirštėti. Tuomet suberkite miltelinį cukrų ir plakite toliau, kol gausite tvirtą kremą.
  9. Surinkite tortą. Pirmąjį šokoladu apteptą biskvitą dėkite ant didelės lėkštės ar padėklo. Apjuoskite jį metaliniu torto žiedu, kuris padės gražiai susluoksniuoti tortą ir sustingti jam gražios taisyklingos formos. Biskvitą aptepkite maždaug penktadaliu maskarponės kremo. Ant kremo paskleiskite maždaug trečdalį vyšnių įdaro. Ant viršaus dėkite antrąjį biskvitą ir lengvai paspauskite.
  10. Lygiai taip pat susluoksniuokite visus biskvitus, maskarponės kremą ir vyšnių įdarą. Ketvirtą biskvitą aptepkite tik ketvirtu penktadaliu maskarponės kremo.
  11. Penktą penktadalį maskarponės kremo atidėkite į atskirą dubenėlį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol puošite tortą. Sukonstruotą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
  12. Papuoškite tortą. Kitą dieną iš šaldytuvo išėmę tortą, atsargiai nuimkite nuo jo metalinį žiedą. Kraštus palyginkite ir aptepkite likusiu maskarponės kremu.

Skanaus!

Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video