MANO RECEPTAS TAVO. Trinta „Cukinija plius“ sriuba (0)

Publikuota: 2023-08-05 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Trinta „Cukinija plius“ sriuba
Z. Pošiūno asmeninio archyvo nuotr. / Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos direktorius Zenonas Pošiūnas

Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos direktorius Zenonas Pošiūnas dalinasi trintos cukinijų sriubos receptu, kurį pavadino „Cukinija plius“, kadangi sriuboje naudojama ne tik cukinija, bet ir kiti daug skonio suteikiantys ingredientai.  

„Nesu labai didelis gamintojas, bet gaminti mėgstu“ – sako Z. Pošiūnas – „Kadangi dabar cukinijų sezonas, skatinu ir kitus neprisibijoti jų dydžių bei pasigaminti šią vasarišką ir gaivią, skrandžio neapsunkinančią sriubą“. 

Jums reikės:

  • 3 vidutinio dydžio cukinijų
  • 1 l vandens (sultiniui)
  • 3-4 skiltelių česnako
  • Morkų
  • Brokolio
  • Svogūnų
  • Daržovių sultinio kubelio
  • Alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • Citrinos sulčių (pagal skonį)
  • 2-3 mėtos lapelių
  • Petražolių
  • Šiek tiek aitriosios paprikos
  • Druskos (pagal skonį)
  • Pipirų (pagal skonį) 

Paruošimo būdas:

Pirmiausiai, reikia pasiruošti sultinį. „Kadangi vasarą nesinori gaminant užtrukti per ilgai, sultiniui aš daržovių sultinio kubelį įmetu į verdanti vandenį“ – pasakojo recepto autorius Z. Pošiūnas. Paruošus sultinį reikia pakepinti daržoves. Į gilesnę keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti visas daržoves ir jas kepti maždaug dvidešimt minučių. Iškeptas daržoves įdėti į verdantį sultinį, suberti prieskonius, mėtų lapelius, petražoles ir viską šiek tiek pavirti. Galiausiai viską sutrinti su trintuvu.

„Tokioms sriuboms labai svarbi konsistencija, todėl sutrynus sriubą galimą dar ją perkošti pro sietelį“ – patarė pašnekovas.

Paruoštą sriubą serviruoti – įspausti šiek tiek citrinos sulčių!

„Kai verdu šią sriubą, produktų tiksliai nesveriu, dažniausiai dedu iš akies, mėgstu improvizuoti“ – pridūrė Z. Pošiūnas. „Sriubą mėgstu papildyti vis kitokiu prieskoniu arba patiekti su įvairiais priedais. Pavyzdžiui, ant sriubos užbarstau fetos sūrio, migdolų, saulėgrąžų ar sezamų sėklų, kartais pagardinu kepintais grybais ar valgau su skrudinta šviesia duona, prancūzišku batonu, taip pat, rekomenduoju pabandyti ir su kepintu kumpiu“. 

Skanaus!

Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video