MANO RECEPTAS TAVO. Trinta svogūnų sriuba (foto) (0)
Paulina Lašaitė, AB „Rokiškio sūris“ biuro administratorė, pasakoja, kad ši sriuba atkeliavo iki jos ir tapo viena mėgstamiausių trintų, kai jai buvo kokie 15-16 metų.
„Kai su mamos drauge sugalvojom mano mamai padaryti gimtadienio staigmeną ir paruošti 3 patiekalų vakarienę su desertu. Vienas iš patiekalų ir buvo trinta svogūnų sriuba. Kaip ją gaminti tada ir išmokau iš mamos draugės. Sriubą pasigaminti labai paprasta, o valgantys nustemba, kai pasakau, kad tai – svogūnų sriuba. Gamindama dažniausiai viską darau „iš akies“, – sako P. Lašaitė.
Sriubai reikės:
- Kokių 5-6 didelių svogūnų
- Sviesto
- Sultinio kubelio
- Grietinėlės arba pieno
- Maždaug 1 stiklinės vandens
- 1-2 valg. šaukštų miltų
- Mėgstamų prieskonių
- Rokiškio kietojo sūrio „Grand“
- Šviežių žolelių papuošimui
Svogūnus nusilupame ir supjaustome kubeliais. Į puodą įpilame šiek tiek vandens ir dedame sviesto tiek, kad jame būtų galima troškinti svogūnus. Supjaustytus svogūnus dedame į puodą ir, vis pamaišydami, troškiname gerą pusvalandį. Kai svogūnai pasidaro minkšti, juos sutriname „blenderiu“, įpilame vandens, dedame sultinio kubelį ir paliekame užvirti. Atskirai į dubenėlį sudedame miltus, jei reikia – druskos, mėgstamų prieskonių, į mišinį pilame grietinėlę arba pieną tiek, kad masė gautųsi grietinės tirštumo ir gerai išmaišome. Mišinį pilame į puodą su trintais svogūnais ir maišydami užverdame. Prieš patiekiant viršų pabarstyti Rokiškio kietuoju „Grand“, šviežiomis žolelėmis ir valgyti su skrebučiu.
Skanaus!
Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!