MANO RECEPTAS TAVO. Vaivos receptai (foto) (0)
Vaiva Baltrūnaitė Kirstukienė, Rokiškio kultūros centro direktorė prisipažino, kad neturi vieno vienintelio recepto, bet labai mėgsta gaminti, aišku, tik tada, kai turi tam laiko.
„Esu gimusi vasarą, tad uogų neišvengiamai yra daug ant mūsų stalo. Dar viena mano silpnybė – dekoras. Visada improvizuojame ir kuriame su dukromis. Pagrindinė taisyklė – leisti vaikams nuo mažens gaminti patiems, nors ir kaip nesmagu stebėti netvarką virtuvėje, tačiau tokia praktika pasiteisino su kaupu“, – šypsosi pašnekovė.
TOBULAS GAIVUMAS
Pasak V. Baltrūnaitės Kirstukienės, lengvas želė tortas su sausainiais ir uogomis visada nustebins ne tik svečius, bet ir gamintoją: „Improvizuoju ir jis niekada nebūna toks pat. Kietam pagrindui naudoju „Naminio tinginio“ receptą, o tada želatina – 4-5 šaukštai, jogurtas arba 10 proc. grietinė – apie 500-600 g, kokosų pienas – 100 ml, citrinos sultys, cukrus – pagal norimą saldumą, ir, žinoma, uogos, daug ir visokių“.
„SNIAK SNIAK“
Anot rokiškietės, traškios ir šiltos brusketos – nepamainomas užkandis vasarą terasoje. Greitai paruošiama, kai aplanko netikėti svečiai, o improvizacija visada priklauso nuo tuo metu šaldytuve esančių produktų.
„Būtina – ciabatta arba prancūziškas batonas. Jei norisi saldžiai, ant kepinio tepu figų džemą, jei ne – pesto. Tada pagal situaciją dedama kriaušė, pelėsinis, brie ar mocarela sūris. Viską šauname į orkaitę 15-20 min, kad sūriai išsilydytų, o ciabatta apskrustų ir būtinai ant viršaus dedamos uogos. Šiuo atveju vėlgi pagal tai, ką vasarą randu sode, o žiemą parduotuvėje“, – kalbėjo V. Baltrūnaitė Kirstukienė.
Skanaus!
Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!