TAVO RECEPTAS MANO. Kiaulienos šonkauliukai su keptomis daržovėmis (0)

Publikuota: 2023-02-14 Kategorija: Receptai
TAVO RECEPTAS MANO. Kiaulienos šonkauliukai su keptomis daržovėmis
Asmeninio archyvo nuotr. / D. Kundelienė kaskart patobulina šonkauliukų receptą.

Obelių socialinių paslaugų namų, vaikų dienos centro ir Obelių gimnazijos neformaliojo švietimo mokytoja Daiva Kundelienė sako, kad šis patiekalas yra mėgstamas jos šeimos.

„Nieko ypatingo, tikriausia kiekviena šeimininkė juos kepa. Tik viena smulkmenėlė, ką aš darau juos marinuodama, tai niekada nežinau ko dar pridėsiu, be tradicinių prieskonių – česnakų, druskos ir pipirų. Tiesiog atsidarau šaldytuvą ir imu tai, kas man atrodo galbūt tiks. Tai – grūdėtosios garstyčios, man labiau patinka prancūziškos, nes jos smulkesnės, slyvų džemo, obuolių sirupo, sojos  padažo, adžikos, balzaminio kremo ir t.t. Tikrai ne viską dedu vienu kartu, bet kas šauna į galvą“, – šypsosi D. Kundelienė.

INGREDIENTAI

2 kg kiaulienos šonkaulių

1 galvutė  česnako

1 valg. šaukštas (š.) su kaupu grūdėtųjų garstyčių

2 arb. šaukšteliai adžikos

2 valg. š. alyvuogių aliejaus

2 valg. š. majonezo

Keletas aitriųjų paprikų dribsniųKundulienė smagiai papasakojo kaip ruošia šiuos šonkaulius: „Užbarsčiau rūkytų paprikų, druskos ir pipirų pagal intuiciją ir labiausiai man patinkančių Provanso žolelių, nes man jos visur tinka. O tada ką radau šaldytuve. Šiandien tai obuolių sirupo užpyliau, gal porą šaukštų, balzaminio kremo, man skaniausias Pietro Coricelli, jo labai nedaug. Visa tai duoda kažką panašaus į glazūrą. Viską išmaišau su šonkauliukais ir palieku valandai.

Tuo laiku pasiruošiu daržoves. Čia jau kaip kam kokios daržovės patinka. Šiandien aš atskirai pasiruošiau raudonuosius burokėlius, apšlakščiau juos alyvuogių aliejumi, įbarsčiau druskos, pipirų ir Provanso žolelių. Į kitą indą susipjausčiau sviestinį moliūgą, morkas, žiedinį kopūstą, cukiniją, raudonąją bei geltoną paprikas, pievagrybius, česnakus, vyšninius pomidoriukus, viską tai pat apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir tais pačiais prieskoniais kaip burokėlius. 

Po valandos dedu į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti šonkauliukus reikia priklausomai nuo to, kiek jie mėsingi – nuo 1,5 iki 2 valandų, o dar visada pasitikrinu kas darosi orkaitėje. Po pusvalandžio įdedu burokėlius, nes jie ilgiau kepa. Dar po pusvalandžio sudedu kitas daržoves. Viską pradžioje uždengiu folija, o tik pabaigoje, kad geriau apskrustų, nuimu ją. Prie šonkauliukų su keptomis daržovėmis man labai tinka raudonieji krienai, o vyras mėgsta saldžiai – spanguolių džemą. Likučius nuo daržovių paruošimo atiduodu danieliams, o kadangi jau kvepia pavasariu, tai paprikos bei moliūgo sėklas pasėjau, nežinau ar čia gerai, ar blogai“.

 

Skanaus!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video