Salų dvaras kviečia į itališkų skonių potyrių vakarienę (0)
Kovo 15 d. 18 val. Salų dvaro kultūros ir laisvalaikio rezidencijoje Jūsų lauks svečiai iš Romos - Jurga ir Paulius Jurkevičiai, kurie pristatys skonių potyrių vakarienę „Unikalūs Italijos sūriai ir Neapolio virtuvė“.
-Ką degustuosime?
Gastronomijos apžvalgininkas Paulius Jurkevičius papasakos apie sūrių „affinamento“ techniką Italijos regionuose. Degustacijos dalyviai turės progos paragauti garsių Italijos sūrininkų autorinių sūrių, brandintų pasitelkus egzotiškus aromato ir skonio katalizatorius: Kentucky tabako lapus, raudonąjį vyną, figų melasą, romą ir t.t.
-Kuo vaišinsimės?
Knygos „Restorane pas Jurgą ir Paulių“ autorė Jurga Jurkevičienė drauge su Salų dvaro restorano komanda paruoš neapolietiško stiliaus vakarienę iš keturių patiekalų.
-Apie ką kalbėsime?
Svečiai iš Romos papasakos apie naujausias sveikos virtuvės tendencijas, pasaulinę alyvuogių aliejaus krizę, Viduržemio jūros dietos taikymą.
VAKARIENĖS MENIU
- Artišokai su gorgonzola sūriu.
- Bruschetta su pankoliu al grattin.
- Karališkoji Neapolio baklažanų „parmigiana“ su jūros gėrybėmis.
- Pavasariškas italų tortas „Mimosa“.
Šiltą ir jaukią atmosferą sukurs italas Mario Di Pasquale.
Staliukų rezervacija tel. +370 605 57502. Kaina asmeniui 45 Eur.