In Memoriam Kęstutis Buinickas (1955.03.03-2024.03.24) (0)

Publikuota: 2024-03-29 Kategorija: Užuojautos
In Memoriam Kęstutis Buinickas (1955.03.03-2024.03.24)

Saulėtą Verbų sekmadienio rytą, skaičiuodamas 70-uosius metus, anapilin iškeliavo mylimas ir gerbiamas, vienas pirmųjų Rokiškio baseine plaukimo treneriu dirbti pradėjęs Kęstutis Buinickas.

Kęstutis paliko gilų pėdsaką Rokiškio krašte ir čia dar tik pradėtoje kurti plaukimo istorijoje, mokytų vaikų, jų tėvų bei kolegų širdyse.

Treneris atėjo dirbti turėdamas tikslą: užauginti bent vieną Lietuvos čempioną. Ir tai jam pavyko.

Simboliška, kad prie savo darbo vietos kūrimo Kęstutis prisidėjo savomis rankomis – dalyvavo Rokiškio baseino statybų procese.

2018-aisiai Rokiškyje dirbti pradėjęs a. a. Kęstutis subūrė stiprią vaikų plaukimo komandą, kuri kasmet vis plačiau garsina Rokiškio kraštą Lietuvoje ir už jos ribų. Auklėtiniai skynė pergales Lietuvos vaikų čempionatuose, pirmenybėse, tarptautinėse ir kitose varžybose, ne kartą buvo išrinkti geriausiais varžybų plaukikais. Regionų taurėje tris metus iš eilės Rokiškio komanda buvo stipriausiųjų trejetuke.

2023 m. į amžinybę išėjusio trenerio auklėtinis dvejuose Lietuvos vaikų plaukimo čempionatuose tapo pirmuoju čempionu, kilusiu iš Rokiškio.

Kęstutis mokėjo žmonėse uždegti aistrą plaukimui. Savo atkaklumu, darbu ir patirtimi visus mokė siekti aukštų rezultatų. Visi kartu stebėjome ir džiaugėmės akimirkomis, svarbiomis pergalėmis. Bet svarbiausia, už ką esame ir visada liksime dėkingi – jis mus subūrė bendrystei. Tas vienybės ir bendros, kaip jis sakydavo, „chebrutės“ jausmas buvo pagrindinė ugnis, deganti mumyse ir mūsų vaikuose.

Šis žmogus mums buvo daugiau nei treneris... Kai kuriems savo išmintimi – tėtis, kai kuriems savo pamokymais – senelis, bet visiems kartu – PIRMASIS TRENERIS IŠ DIDŽIOSIOS RAIDĖS.

Dėkojame likimui, kad buvote mūsų gyvenime, o dabar likote mūsų Jus mylinčiose širdyse ir mintyse.

Ilsėkitės ramybėje, Kęstuti. Liūdi Jūsų auklėtiniai ir jų tėvai.  

Reiškiame nuoširdžią užuojautą į amžinybę išėjusio K. Buinicko žmonai, dukrai, anūkėms ir kitiems artimiesiems.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video