Biblioteka ragina dalintis knygomis – populiariausių romanų skaitytojai laukia eilėje kelerius metus (0)

Publikuota: 2023-08-12 Kategorija: Kultūra
Biblioteka ragina dalintis knygomis – populiariausių romanų skaitytojai laukia eilėje kelerius metus
Kristinos Ramanauskaitės nuotr. / S. Galvelienė prie populiariausių knygų lentynos

Pabrangus knygoms, prie naujausių leidinių rikiuojasi eilės bibliotekose. Rezervavus populiarumo viršūnėje esančio autoriaus kūrinį skaitytojui gali jo tekti laukti ir trejus metus.

 Ne visi kantrūs 

Rokiškio r. savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Lankytojų skyriaus vedėja Snieguolė Galvelienė sako, kad bibliotekai gaunamų naujų knygų nepakanka. Dažnai į fondą atkeliauja po vieną naujausio leidinio egzempliorių, o norinčių jį perskaityti – ne viena dešimtis. Kristin Hannah knygos „Stebuklinga valanda“ laukia 30 rokiškėnų, Diane Chamberlain „Paskutinis namas gatvėje“ – 27 žmonės, tos pačios autorės „Žalvario žiedas“ – 16, lietuvių autorės Irenos Buivydaitės „Kas būtų jei…“ – 7, Lucinda Rileyriley „Atlantas“ – 16 žmonių. Ne visi skaitytojai tokie kantrūs, kad lauktų kūrinio keletą metų, todėl patys įsigyja knygą. Kad perskaityta ji nedūlėtų lentynoje, bibliotekininkai kviečia pasidalinti su kitais.

„Tiks grožinė, mokslinė, psichologinė, istorinė literatūra, gal kažkas turi knygų apie techniką ar keliones. Norėtųsi, kad jos būtų ne senesnės nei 10–15 metų. Žmonės gaili išmesti senų knygų,  tačiau tais laikais mes gaudavome po 20 vienos knygos egzempliorių ir esame jų išsaugoję. Turime senus Justino Marcinkevičiaus, kitų lietuvių autorių raštus, enciklopedijas. Yra ir morališkai pasenusių knygų.

Mums labiausiai trūksta naujų knygų, nes jos be galo brangios“, – sakė S. Galvelienė.

<...>

 Visą straipsnį skaitykite rugpjūčio 18 d. , penktadienio „Rokiškio Sirenoje“. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video