Grafų atminimui sukurta „Legenda“ atnešė autoriams sėkmę (0)

Publikuota: 2022-10-31 Kategorija: Kultūra
Grafų atminimui sukurta „Legenda“ atnešė autoriams sėkmę
Rokiškio rajono savivaldybės nuotr. / Daugiausia balų surinko darbas „Legenda“.

Praėjusį trečiadienį į baigiamąjį  posėdį susirinkusi konkurso „Skulptūrinio-meninio darbo grafams Tyzenhauzams atminti Rokiškyje projekto idėjos sukūrimas ir jos įgyvendinimas“ vertinimo komisija apsisprendė dėl konkurso laimėtojų.  Kaip jau skelbėme anksčiau, daugiausia balų surinko darbas „Legenda“. 

Kaip sakė Rokiškio r. savivaldybės administracijos Architektūros ir paveldosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Gavėnienė, trečiadienį šis vilniečio Gintaro Čaikausko ir iš Rokiškio kilusio Fausto Lasio  (UAB „Architektūros linija“) projektas oficialiai pripažintas I vietos laimėtoju, autoriams bus įteikta 2500 Eur premija.

Nugalėtojų darbo vertinimo vidurkis – 6,4 balo.

II vieta skirta „Muzikinei dėžutei“ bei šio kūrinio autoriui Rytui Jonui Belevičiui. Konkurso laureatas premijuotas 1500 Eur. Antrosios vietos kūrinio vertinimų vidurkis – 5,1 balo.

Likusieji trys darbai nepasiekė 5 balų vertinimo kartelės, todėl premijuojami nebus.

Kauniečio Gintario Juozo Česiūno kūrinys „Amžių laiko juosta“  surinko 3,6 balų vidurkį, vilniečio Mindaugo Junčio „Tyzenhauzų tauras“ – 3,4 balo, o klaipėdietis Gintautas Jonkus su „Stela“ – 3 balus.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video