Į pasaulį iškeliavo pirmoji juodupietės poetės G. Pitrėnaitės-Janušienės knyga (0)

Publikuota: 2023-07-18 Kategorija: Kultūra
Į pasaulį iškeliavo pirmoji juodupietės poetės G. Pitrėnaitės-Janušienės knyga
Rokiškio Sirena nuotr. / Kitą savaitę G. Pitrėnaitė-Janušienė pristatys pirmąją savo poezijos knygą.

Liepos 26 dieną, trečiadienį, Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje oficialiai bus pristatyta mūsų krašto poetės Genės Pitrėnaitės-Janušienės poezijos rinkinys „Pavasario upeliai“.

„Ši knygelė – pirmoji oficialiai išleista, nors Juodupės bibliotekininkės turi sudariusios visą mano poezijos rinkinį. Man vis atrodė, kad rašau niekus, sukurdavau, perskaitydavau, suplėšydavau ir išmesdavau į šiukšlių dėžę. Prieš daugiau kaip gerą dešimtmetį pamačiau, kad vyksta konkursas, kuriam reikia sukurti eilėraštį, skirtą Tėvo dienai. Sirgau, laiko turėjau, tai ir parašiau. Kaimynė perskaitė ir liepė siųsti konkursui. Buvau nustebusi, kai netrukus ir rajono, ir respublikinėje spaudoje tas eilėraštis buvo išplatintas. Tuomet ir kilo noras rašyti“, – kalbėjo juodupietė.

G. Pitrėnaitė-Janušienė eiles rašo nuo šeštos klasės, po to buvo ilgoka pertrauka ir tik 2010 metais, po sėkmingo debiuto konkurse, ji vėl grįžo prie eilių rašymo. Tais pačiais metais ji tapo Rokiškio literatų klubo „Vaivorykštė“ nare.

Pusšimčio puslapių poezijos rinkinys „Pavasario upeliai“, iliustruotas asmeninio archyvo nuotraukomis, publikuotas 200 egzempliorių tiražu. Jį kūrėja išleido savo asmeninėmis lėšomis, nieko neprašė paramos.

Šioje knygutėje sudėta tik labai maža dalis jos kūrybos, poetė yra sukūrusi apie 900 eilėraščių. Juodupietės poezijos rinkinį bus galima rasti rajono bibliotekose. Dalį dar spaustuvės dažais kvepiančio leidinio ji jau išdalino giminėms ir draugams.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video