Į Salų dvarą susirinko tautodailininkės iš visos Lietuvos (foto) (0)

Publikuota: 2022-08-09 Kategorija: Kultūra
Į Salų dvarą susirinko tautodailininkės iš visos Lietuvos (foto)
Rokiškio Sirena koliažas / Pirmosios plenero dienos apibendrinimas

Salų dvare – dar vienas pleneras. Pirmadienį atvyko keliolika tapytojų dalyvauti Vilniaus krašto tautodailininkų - meno kūrėjų organizuojamame ,,Primityviosios tapybos“ plenere. Tapytojai su molbertais prie Salų dvaro bandys pavaizduoti čia esančią gamtą bei patį dvarą. Paskutinė plenero diena – penktadienis. Tapytojus, parašiusi projektą, subūrė Vilniaus krašto tautodailininkų – meno kūrėjų ir Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus bendrijos pirmininkė Ramutė Kraujalienė.

Plenero koordinatorė - buvusi muziejininkė, tapytoja iš Rokiškio Marijona Mieliauskienė. Kitos moterys tapytojos – iš įvairių Lietuvos kampelių. Tai - Aldona Ragelskienė ir Aldona Vasiukevičienė (Širvintų rajonas), Laimutė Vološkevičienė (Panevėžys), Joana Zinkevičienė (Širvintų rajonas), Raimonda Volienė (Druskininkai), Inga Ponomarenko (Ignalina), Vera Smirnova ir Jadvyga Gotovskaja (Ignalina), Regina Eidžiulienė (Utena), Regina Morkūnaitė ir Virgina Guršnienė (Vilnius), pati Salų dvaro šeimininkė Birutė Dapkienė ir jau minėta Marijona Mieliauskienė (Rokiškis). Tapytojus konsultuoja rokiškietė dailės mokytoja ir dailininkė Aušra Viduolienė. Tapytojų „kolektyvas“ gali pasipildyti dar viena dalyve – Eugenija Martinaityte, kuri vis dar svarsto atvykti į plenerą.

Pirmoji plenero diena buvo vaisinga – pradėti ir beveik pabaigti 9 peizažai. Juose – Salų dvaras, bažnyčia, parko vaizdai... Moterys dienos pabaigoje juos sunešė prie dvaro rūmų sienos apžiūrai bei įvertinimui. Savo žodį apie tai, ko dar trūksta paveikslams (o gal ir nebetrūksta nieko) tarė Aušra Viduolienė. Visas tapytojas dailininkė gyrė, vieną paveikslą įvertino, kaip visiškai užbaigtą. Ji suteikė laisvės kūrėjoms pačioms spręsti, ką ir kaip pavaizduoti savo kūryboje. Pasak projekto koordinatorės M. Mieliauskienės, Aušra ir dieną prieina, pataria, kaip geriau pavaizduoti tam tikrus objektus, kokias parinkti spalvas, tačiau niekada nepeikia tautodailininkių pastangų.

Kokie bus plenero rezultatai, pamatysime penktadienį.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video