Įgyvendintas projektas: sukurtas virtualus turas „Rokiškio krašto dvarai ir palivarkai“ (2)

Publikuota: 2021-12-14 Kategorija: Kultūra
Įgyvendintas projektas: sukurtas virtualus turas „Rokiškio krašto dvarai ir palivarkai“
Rokiškio krašto muziejaus nuotr. / Siekdami įamžinti vis dar išlikusius dvarus, Rokiškio krašto muziejus, bendradarbiaudamas su Rokiškio turizmo ir amatų informacijos centru bei Rokiškio kultūros centru sukūrė virtualų turą po 10 Rokiškio rajono dvarų ir jų fragmentų.

Ilgus šimtmečius Lietuva buvo dvarų kultūros valstybė. Iš jų sklido mokslo, meno, architektūros ir kitų veiklų raidos tendencijos, todėl iki šių dienų išlikę dvarai ir jų fragmentai yra ne tik gyvas mūsų ryšys su praeitimi, bet ir vienos populiariausių lankytinų vietų. Prižiūrėtus, išpuoselėtus ar jau apleistus ir apgriuvusius dvarus galima išvysti beveik kiekviename Lietuvos kampelyje. Rokiškio rajone šiuo metu yra išlikę apie 20 dvarų sodybų ar jų fragmentų, net 18 iš jų yra saugomi valstybės.

Siekdami įamžinti vis dar išlikusius dvarus, Rokiškio krašto muziejus, bendradarbiaudamas su Rokiškio turizmo ir amatų informacijos centru bei Rokiškio kultūros centru sukūrė virtualų turą po 10 Rokiškio rajono dvarų ir jų fragmentų. Virtualus turas „Rokiškio krašto dvarai ir palivarkai“ – tai interaktyvi edukacinė kultūros paveldo pažinimo priemonė. Turo pagalba lankytojai gali virtualiai aplankyti dvarus, iš oro ar nuo žemės apžiūrėti dvarų sodybų pastatus ir aplinką, susipažinti su lankomų objektų istorija, išgirsti įrašytus pasakojimus.

Virtualų turą po Rokiškio rajono dvarus galite rasti čia: Rokiškio krašto dvarai ir palivarkai | Virtualus turas | Gidas360.lt.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video