Ilzenbergo dvare – ypatingas vakaras su svečiais iš Rumunijos ambasados ir atlikėjomis iš Latvijos (foto) (0)

Publikuota: 2022-10-29 Kategorija: Kultūra
Ilzenbergo dvare – ypatingas vakaras su svečiais iš Rumunijos ambasados ir atlikėjomis iš Latvijos (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / Ilzenbergo dvare koncertavo atlikėjos iš Latvijos.

Penktadienį, spalio 28 dieną, Ilzenbergo dvare viešėjo ypatingi svečiai iš Rumunijos, o ir pats vakaras buvo įspūdingas – kviestinei publikai klasikinės muzikos koncertą dovanojo atlikėjos iš kaimyninės Latvijos.

Septintąjį koncertą iš ciklo „Livija Majoresku-Dimšienė“ kartu surengė Rumunijos ambasada, Rokiškio rajono savivaldybė ir Ilzenbergo dvaras. Jame Rumunijos ir kitų šalių kompozitorių kūrinius atliko operos solistė Irma Pavarė ir pianistė Helena Laukmanė. Publika labai šiltai sutiko kiekvieną jų kūrinį, palydėdama jį nuoširdžiais plojimais.

Tą vakarą Ilzenbergo dvare lankėsi Rumunijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Cosmin George Dinescu kartu su ambasados darbuotojų komanda, Rumunijos garbės konsulė Latvijoje Ileana Adriana Rutman, Rokiškio rajono savivaldybės delegacija, taip pat kviestinė Rokiškio publika.

Rumunijos ambasadorius Cosmin George Dinescu sakė, kad jam labai malonu būti čia ir apgailestavo, kad per pandemijos metus graži tradicija surengti koncertą buvo nutrūkusi porai metų.

„Šiandien dėkoju už galimybę vėl atvykti į Rokiškio rajoną. Kadangi tai – tradicinis renginys, manau, kad Lietuvos ir Rumunijos santykiai yra labai geri. Aš ir mano kolegos iš ambasados esame tikri, jog kultūriniai ir žmogiški ryšiai yra mūsų šalių bendradarbiavimo pagrindas. Pats faktas, kad Livija Majoresku-Dimšienė čia gyveno apie 50 metų rodo, kad mūsų šalis siejo glaudus ryšys. Galime sakyti, jog mūsų santykiai daug senesni nei 100 metų, nes istorijoje yra momentų, kai mes turėjome net bendrą sieną“, – kalbėjo Rumunijos ambasadorius, po įžanginės kalbos padėkojęs Ilzenbergo dvaro ir Rokiškio savivaldybėms vadovams už pagalbą rengiant šį koncertą.

Susirinkusius pasveikino ir už šiltą, gražią draugystę Rumunijos ambasadai dėkojo ir vienas šio vakaro šeimininkų – Rokiškio meras Ramūnas Godeliauskas. 

Šventinį vakarą svečius priėmė bei jais rūpinosi Ilzenbergo dvaro ir ūkio direktorė Diana Jokimčienė, renginį vedė buvęs šio dvaro vadovas Gintaras Bingelis. Po koncerto renginio dalyviai vaišinosi Ilzenbergo virtuvės šefų gamintais valgiais. Taip pat norintiems buvo surengta ekskursija po dvaro rūmus.  

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video