Jaunieji Rokiškio dailininkai Seime atidarė antrąją kūrybos darbų parodą (0)

Publikuota: 2024-06-19 Kategorija: Kultūra
Jaunieji Rokiškio dailininkai Seime atidarė antrąją kūrybos darbų parodą
Džojos Gundos Barysaitės, Seimo kanceliarija nuotr. / Jaunieji Rokiškio dailininkai Seime atidarė antrąją kūrybos darbų parodą

Birželio 18 d. Lietuvos Respublikos Seime atidaryta Seimo Pirmininko pavaduotojo Jono Jaručio kuruojama Rokiškio krašto jaunųjų dailininkų kūrybos darbų paroda „Rokiškio spalvos“, skirta Rokiškio 525 m. jubiliejui paminėti.

Parodoje eksponuojami 24 Rokiškio jaunimo centro Dailės mokyklos mokinių tapybos ir grafikos darbai, atspindintys Rokiškio miesto kasdienybę ir šventines nuotaikas. 7–16 metų jauniesiems dailininkams pasiruošti padėjo pedagogai: mokytojas ekspertas Arūnas Augutis bei vyresnieji dailės mokytojai Raimondas Gailiūnas ir Žilvinas Vaičiūnas.

Sveikindamas jaunuosius kūrėjus, J. Jarutis džiaugėsi vaikų kūrybingumu bei meile savam kraštui: „Vaikai šioje parodoje dovanojo savo žvilgsnį į gimtinę – Rokiškį. Matė jį savo atviromis širdimis. Džiaugiuosi, kad kūriniuose – tiek daug meilės, šviesos, vilties, džiaugsmo ir pasididžiavimo savo kraštu, jo vertybėmis. Tuo pačiu – tai džiaugsmas mūsų Lietuvos grožiu. O graži Lietuva – ne tik gamta ir architektūra, ne tik įdomiais turistiniais objektais, menu, bet ir pačiais žmonėmis.“

Parodos pavadinimas „Rokiškio spalvos“ – ne tik apie temą – Rokiškio krašto šventes, kasdienybę, džiaugsmus ir pasiekimus bei tai, kuo rokiškėnai didžiuojasi; bet ir apie technikas, bei netgi pačius autorius – visus skirtingus, individualius, su savitu pasaulio matymu. Parodą ir šį rudenį 40-metį minėsiančią Dailės mokyklą pristatė A. Augutis, didžiuodamasis, kad mokyklos auklėtiniai – pasklidę po visą pasaulį, toliau studijuoja dailę, architektūrą, dizainą ir pan. Jaunuosius kūrėjus sveikino Seimo narys Stasys Tumėnas, mokinių vardu darbus pristatė Smiltė Ramanauskaitė.

Tai jau antroji J. Jaručio kuruojama Seime atidaroma jaunųjų rokiškėnų paroda per šią Seimo kadenciją, taigi – kai kurie dailininkai čia lankosi antrąjį kartą. Pirmoji Rokiškio jaunimo centro Dailės mokyklos ugdytinių paroda buvo pristatyta 2022-03-10, kuomet J. Jarutis organizavo vaikų piešinių konkursą Lietuvos Respublikos Konstitucijos metams paminėti ir laureatų darbus atvežė į Seimą.

Ši paroda puošia Seimo Jungiamąją galeriją ir ji Seimo narius, kanceliarijos darbuotojus bei parlamento svečius džiugina nuo birželio 11 d. iki 25 d.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video