Jūžintų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios choras – respublikinio sakralinės muzikos konkurso „Garbė Visagaliui 2022“ laureatai (0)

Publikuota: 2022-06-07 Kategorija: Kultūra
Jūžintų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios choras – respublikinio sakralinės muzikos konkurso „Garbė Visagaliui 2022“ laureatai
Organizatorių nuotr. / Jūžintų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios choras ir jų vadovė Vilma Likienė

Antrasis krikščioniškos sakralinės muzikos konkursas „Garbė Visagaliui 2022“ atnešė neįtikėtiną pasiekimą Rokiškio kultūros centro Jūžintų padalinio sakralinės muzikos kolektyvui. Jie užėmę trečiąją vietą ir tapo šio konkurso laureatais.

Konkurso laureatų koncertas vyks birželio 12d. Vilniaus Bernardinų bažnyčioje. Jame dalyvaus ir mūsų rajono kolektyvas iš Jūžintų.

Dalyvių pasirodymus vertino komisija: dainininkė, tarptautinių konkursų laureatė, LMTA doc. Judita Leitaitė, dainininkas, operos solistas Vaidas Vyšniauskas (Kristian Benedikt), Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, pedagogė Rita Preikšaitė, Kunigas, pranciškonas Arūnas Peškaitis OF.

Kolektyvo vadovė Vilma Likienė juokauja, jog per 30 metų darbo su „Pandėlio balsiukais“ pasiekimais jau nieko nebestebinanti.

„Kartą mano kolega pajuokavo: „anokia čia naujiena , kad „Balsiukai“ laimėjo n kartą, va jei paskelbtų jog nelaimėjo – tai būtų sensacija. Jūžintų kolektyvo laimėjimą galiu pavadinti savo gyvenimo Didžiuoju  pasiekimu. Kodėl? Todėl, kad tuščiame lauke, tuščioje vietoje sukūrėme kultūrinės vertės kolektyvą. Ir dar... prisiliesti prie sakralinės muzikos nėra paprasta, ji reikalauja ne tik vokalinių žinių ir įgūdžių, bet ir ypatingo dvasinio jausmo, liturgikos išmanymo. Giedoti be dvasinio jausmo – tai tėra natų, teksto ir savo balso demonstravimas. Giedoti iš dvasinio jausmo – reiškia melstis dvigubai“ – įspūdžiais po konkurso dalinosi kolektyvo vadovė Vilma Likienė.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video