Kultūros įstaigos ruošiasi jubiliejiniams miesto metams (0)

Publikuota: 2024-01-11 Kategorija: Kultūra
Kultūros įstaigos ruošiasi jubiliejiniams miesto metams
„Rokiškio Sirena“ nuotr. / Rokiškis šiemet minės 525 m. gimtadienį

Šiais metais rokiškėnų ir miesto svečių laukia įvairūs renginiai, nemažai jų bus dedikuoti svarbiausiai šių metų datai – 525 Rokiškio miesto gimtadieniui.

Įtrauks į veiklas

Rokiškio krašto muziejaus direktorė Aušra Gudgalienė sakė, kad visa metinė muziejaus veikla bus akcentuota į jubiliejinius metus. „Pasiūlysime plačiajai visuomenei įvairiausių iniciatyvų, nuo dalyvavimo renginiuose iki įsitraukimo į veiklas. Bus edukacinių programų, ekskursijų, parodų, skirtų tai progai. Galvojame ir apie metų pabaigos šventinį laikotarpį, kaip dar nudžiuginti miestelėnus papuošiant dvarą. Naujovių bus, nuo besiplečiančių gėlynų iki kitų dalykų“, – sakė muziejaus direktorė. 

Primins kalendorius

Pirmoji „ kregždė“ į jubiliejinius metus – neseniai išleistas muziejaus kalendorius. Leidinyje kiekvieną mėnesį iliustruoja dvi fotografijos, kuriose įamžintos pažįstamos rokiškėnams vietos. Viena fotografija – istorinė, saugoma muziejaus rinkiniuose, kitoje užfiksuota, kaip ta pati vietovė atrodo šiomis dienomis. „Pradėjome nuo kalendoriaus, kuriuo norime priminti, kad visi, tiek čia gyvenantys, tiek po Lietuvą ir pasaulį išsibarstę rokiškėnai žinotų, kad šie metai miestui ypatingi. Mes, muziejininkai, turime sugalvoję daug įvairių renginių ir iniciatyvų, tad siūlysime tą progą primenančių veiklų“, – kol kas visų detalių neatskleidžia A. Gudgalienė.

Misterija su „Skyle“

Rokiškio kultūros centro direktorė Vaiva Kirstukienė sakė, kad pagrindinis akcentas bus per miesto gimtadienį rugsėjo mėnesį, planuojama misterija kartu su grupe „Skylė“. Renginį nuspalvins ir Dainų šventės aidai. Vasarą Šimtmečio Lietuvos dainų šventėje dalyvaus nemažai kolektyvų iš Rokiškio, rugsėjo mėnesį jų balsai skambės ir Rokiškio 525 gimtadienio šventės metu. Bus kitų smulkesnių renginių, o dabar kultūros centras gyvena dar vienu svarbiu įvykiu – netrukus prasidėsiančiu 40-uoju teatrų festivaliu. „Dabar visas mintis ir emocijas koncentruojame į jį. Šią minutę tai mums prioritetas, o paskui judėsime link kitų  renginių“, – sakė Kultūros centro direktorė.

Festivalio mėnuo

Festivalis prasidės kovo 24 d. ir truks iki balandžio 16 d. Jau  žinoma, kad žiūrovai pamatys Andželikos Cholinos šokio teatro spektaklį „ Jaunystė“ – jis uždarys festivalį. Atidarant festivalį  vyks specialus renginys „Rokiškio genas“ apie teatrinį vyksmą ir jo ištakas, bus parodytas Kauno dramos tetaro spektaklis. Festivalio repertuaras dar tikslinamas.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video