Kūryba baigėsi: papuošę L. Šepkos parką drožėjai išvyksta namo (foto+video) (0)

Publikuota: 2024-08-22 Kategorija: Kultūra
Kūryba baigėsi: papuošę L. Šepkos parką drožėjai išvyksta namo (foto+video)
Rokiškio Sirena nuotr. / Vos per tris dienas keturi medžio drožėjai paruošė 3 įspūdingas ąžuolines skulptūras.

Ketvirtadienį Liongino Šepkos parke iškilo trys naujos ir dažais dar kvepiančios ąžuolinės skulptūros.

Tai – XII-ojo drožėjų plenero, skirto Lionginui Šepkai atminti – rezultatai. Kaip visad įspūdingas ir praeivių akį traukiančias skulptūras vietoje pastatė patys jų kūrėjai: Saulius Lampickas ir Adolfas Teresius šiais metais į plenerą atvykę su savo mokiniais Artūru Janicku bei Marijonu Mieldažiu. Visos jos dedikuotos artėjančiam jubiliejiniam Rokiškio miesto gimtadieniui, tačiau menininkai atidavė duoklę ir plenero „globėjui“ – Lionginui Šepkai: visose skulptūrose gausu šepkiškų motyvų, pavyzdžiui, vaizduojama verpstė, paukšteliai.

S. Lampickas savo kūrinį pavadino „Giesmė Rokiškiui“, jo mokinys A. Janickas parką papuošė didžiule verba, o A. Teresius ir M. Mieldažius paruošė skulptūrą-suolelį „Rokiškis 1499“.

Pirmadienį pradėję, savo darbą keturi menininkai atliko vos per tris dienas. Paklaustas, kiek valandų per dieną darbavosi, S. Lampickas neslėpė – dirbo po 12-a valandų per parą: „7 val. ryto atvažiuodavom, išgerdavom kavos ir tada 19.30 val. keliaudavom vakarieniauti“.

Plenero dalyviams Krašto muziejaus komanda ir Rokiškio rajono savivaldybės vadovai įteikė dovanų. Jas apžiūrėję medžio drožėjai nevengė pašmaikštauti: „Jūs mumis per daug gerai rūpinatės. Per gerai maitinote. Grįžus namo žmonos vėl statys ant svarstyklių sakydamos, kad nieko mes ten (Rokiškyje) nedirbom, nes per pilnus pilvus sunku buvo susilenkti“.

Trijų skirtingų ąžuolų rastus šioms skulptūroms Rokiškio krašto muziejaus ūkvedys Valentinas Skeirys parūpino iš vietos verslininko. Visi medžiai augo Rokiškio krašto giriose.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video