Muziejų naktis varžėsi su geru oru ir „Eurovizija“ (foto) (0)

Publikuota: 2023-05-14 Kategorija: Kultūra
Muziejų naktis varžėsi su geru oru ir „Eurovizija“ (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / Saulėtą vakarą rokiškėnai rinkosi į Muziejų nakties renginius.

Gegužės 13-ąją Rokiškio krašto muziejus kvietė į Europos muziejų nakties renginius. Šeštadienio vakarą į porą valandų trukusias ekskursijas po muziejaus erdves susirinko gana negausus – arti trisdešimties rokiškėnų būrys, tačiau vakarinis koncertas sutraukė dar mažiau žiūrovų.

Rokiškio krašto muziejaus direktoriaus pavaduotojas muziejinei veiklai Giedrius Kujelis šyptelėjo – nepriklausomai nuo to geras ar blogas oras žmonių susirenka mažai. Muziejininkai svarstė, kad galbūt ne tik atšilęs oras, išgynęs žmones į gamtą ir daržus, bet ir „Eurovizijos“ finalas, „pakišo koją“ Muziejų nakties renginiams.

Vis tik tie, kurie atėjo, nusivylę neliko. Saulėtą šeštadienio vakarą muziejininkė-ekskursijų vadovė Santa Kančytė, pasišviesdama prožektoriumi, nes juk Muziejų naktis, pakvietė dalyvius į žygį per Rokiškio krašto istoriją. Su šypsena, smagiai pasakodama apie eksponatus ji surengė ekskursijas parodose „Nuo akmeninio kirvuko iki kompiuterio“, skirtoje Rokiškio krašto muziejaus 90-mečiui, ir „Du Karmen pasauliai“, kurioje pristatomas operos primadonos Irenos Jasiūnaitės gyvenimas ir palikimas. Renginio dalyviai nebuvo tik pasyvūs stebėtojai, jie galėjo pademonstruoti savo istorines žinias, paspėlioti ir sudalyvauti žaidime.

Pasibaigus ekskursijoms rokiškėnai buvo pakviesti į koncertą „Muzikinė kelionė po Ukrainą“, kurioje Serhijaus Ohrimčiuko kapela nukelė į muzikinę kelionę po etnografinius Ukrainos regionus.

Šiemet Muziejų naktis Europoje vyko 19 kartą, Lietuvoje – 18 kartą.

Europos muziejų naktį organizuoja Prancūzijos kultūros ministerija, bendradarbiaudama bendradarbiaudama su regioniniais kultūros reikalų direktoratais (DRAC). EMN globoja UNESCO, Europos Taryba, ICOM France ir daugybė institucijų bei žiniasklaidos partnerių.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video