Pakriauniuose skambėjo eilės ir dainos, kvepėjo jazminų arbata (0)

Publikuota: 2022-10-19 Kategorija: Kultūra
Pakriauniuose skambėjo eilės ir dainos, kvepėjo jazminų arbata
Organizatorių nuotr. / Pakriaunių kaime surengta literatūrinė-muzikinė popietė.

Pakriaunių kaime surengta literatūrinė-muzikinė popietė, kurios metu įvyko mūsų kraštietės Gražinos Degutytės-Pitrėnienės išleistų trijų knygų, kurių viena – rokiškietiška tarme, pristatymas.

Popietėje eiles skaitė Antanašės, Bajorų, Gediškių, Obelių bibliotekininkės Rita Gernienė, Virginija Krasauskienė, Sigutė Šimanauskienė, Gražina Deksnienė ir Aurelija Tavoraitė bei Pakriaunių kaimo gyventoja Ona Markovienė. 

Popietėje muzikinius kūrinius atliko Virginijus Venciulis. Skambėjo dainos, sukurtos pagal J. Degutytės-Pitrėnienės eiles. Susirinkę svečiai mėgavosi poezija ir muzika. Nebuvo pamiršta ir Ukraina. Ukrainiečių kalba eiles skaitė  Pakriaunių kaimo bibliotekininkė Onytė Krivilevičienė. 

Renginio metu pristatyta Virginijos Krasauskienės, kuri dirba Bajorų bibliotekoje, nuotraukų paroda „Debesų laisvė“. Tai – trečius metus iš eilės organizuojamo parodų ciklo „Ką veikia bibliotekininkės laisvalaikiu?“ dalis.

Žinoma, neapsieita ir be apdovanojimų. Vasara vyko projektas „Vasara su knyga“, kuriame dalyvavo aštuoni Pakriaunių kaimo bibliotekos skaitytojai. Tarp jų buvo ir vaikų ir suaugusiųjų. Vasaros pradžioje jie užsiregistravo internetu ir sėkmingai atliko nurodytas užduotis. Perskaitė po 5 nurodyto turinio knygas. Iš dalyvių buvo atrinkti trys prizininkai – Asta Paukštienė, Ija Nikitina ir Simas Kareniauskas. Beje, pastarasis laisvai skaito knygas ir anglų kalba ir netgi dažnai vyksta į Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešąją biblioteką pasiimti angliškų knygų. 

Pasibaigus gražiai popietei, poetė G. Degutytė-Pitrėnienė visus dalyvius sukvietė prie stalo vaišintis jazminų arbata. 

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video