Panevėžio muzikinis teatras pristatė didžiulio susidomėjimo sulaukusią premjerą (0)

Publikuota: 2022-10-11 Kategorija: Kultūra
Panevėžio muzikinis teatras pristatė didžiulio susidomėjimo sulaukusią premjerą
Organizatorių nuotr. / Karmen

Praėjusį savaitgalį įvyko pirmoji Panevėžio muzikinio teatro rudens sezono premjera – baletas „Karmen“. Tai teatro bendradarbiavimo su Baltijos baleto teatru rezultatas. Vienaveiksmis baletas pagal G. Bize–R. Ščedrino „Karmen siuitą“ sulaukė gausių plojimų ir šiltų atsiliepimų – du vakarus iš eilės Panevėžio muzikinio tetaro salė buvo pilnutėlė!

Režisierei ir choreografei Marijai Simonai Šimulynaitei tai 41-oji premjera. Meninių iššūkių ir eksperimentų nevengianti kūrėja pastatyme sujungė šokį, muziką ir hologramines vaizdo projekcijas. Ji džiaugiasi realizavusi savo vaikystės svajonę – prisiliesti prie „Karmen“ istorijos. Režisierė po spektaklio dėkojo visiems už sveikinimus ir gražius žodžius. „Didis darbas padarytas“, – sakė ji.

Panevėžio muzikinio teatro direktorė Kotryna Nekrošiūtė savo ruožtu spektakliui linkėjo ilgų gyvavimo metų ir džiaugėsi, kad bendradarbiavimas su Baltijos Baleto teatru padovanojo Panevėžio muzikinio teatro lankytojams išskirtinę galimybę pasimėgauti ne taip dažnai Panevėžyje regimu žanru – baletu.

Įspūdingas vaizdo projekcijas kūrė Vytautas Žarnauskas, scenografija ir kostiumais rūpinosi Erlandas Smolskas ir Egidijus Rainys, šviesų dailininkai – Mantas Bartusevičius ir Romualda Petrikaitė.  Už spektaklį papuošusį rekvizitą – ragus – teatras dėkingas UAB „Wryedge“.

Šiais metais pamatyti spektaklį žiūrovai dar turi galimybę spalio 16 ir gruodžio 18 dienomis.

Akimirkas iš baleto užfiksavo fotografas Arvydas Gudas.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video