Piešiniuose - vaikų svajonės apie Rokiškio ateitį (foto galerija) (0)

Publikuota: 2024-06-21 Kategorija: Kultūra
Piešiniuose - vaikų svajonės apie Rokiškio ateitį (foto galerija)
Rokiškio rajono savivaldybės nuotr. / Piešiniuose - vaikų svajonės apie Rokiškio ateitį

Balandžio mėnesio pabaigoje startavo vaikų kūrybos konkursas „Ateities miestas – Rokiškis“, skirtas Rokiškio 525-ajam gimtadieniui.
 
Kaip sako savivaldybės Komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėjos pavaduotoja Giedrė Kublickienė, konkurso dalyviai – vaikai ir paaugliai – buvo kviečiami drąsiai svajoti ir vizionieriškai pažvelgti į mūsų miesto ateitį bei pavaizduoti naujus architektūros objektus, kurie galėtų būti pastatyti tolimoje ateityje.
 
„Sulaukėme gausybės piešinių, daugiau kaip šimto iš įvairaus amžiaus vaikų ir paauglių. Mažiausiam svajotojui – tik 6-eri, bet piešinius siuntė ir 17-mečiai. Tad šiuo metu komisijos laukia sunkus darbas iš tokio kiekio atrinkti tuos, kurie verti laureatų vardo! Juos paskelbsime netrukus, o apdovanosime per miesto gimtadienį - rugsėjo 20 dieną vyksiančiame renginyje“, - pasakoja G. Kublickienė.
 
Jaunoji karta ne tik nupiešė savo svajones apie miesto ateitį, bet ir užrašė paaiškinimus. „Jeigu būtų įgyvendintos vaikų svajonės, tai Rokiškyje turėtų atsirasti dangoraižių su apžvalgos liftais, skraidančių pastatų, apžvalgos bokštas prie Rokiškio tvenkinių, dailės galerija L. Šepkos parke, ten pat – ir medžiuose įkurdinti nameliai, skirti gerai praleisti laiką. Vaikai svajoja ir apie kavos namus su išrikiuotais įvairiausiais skanėstais, sūpynes, kiškių pėdučių arba basakojų taką aplink ežerą su šalia išsirikiavusiais ilgaausiais, prie kurių galima būtų pasidaryti asmenukes. Akivaizdu, kad ežeras – traukos centras, todėl yra vizijų, kad čia būtų daug šviečiančių ir šokančių fontanų, aplink ežerą būtų įrengti pasivaikščiojimo takai su suoliukais ir jaukiomis kavinukėmis“, - komentuoja pašnekovė.
G. Kublickienė atkreipė dėmesį, kad daugelyje piešinių atsikartoja mums gerai žinomi ir Rokiškį identifikuojantys ženklai. „Tai Rokiškio bažnyčia, kuri figūruoja daugelyje piešinių, „Arka“ Nepriklausomybės aikštėje, kiškiai, sūris, paukščiai, mūsų miesto herbas. Vienas svajotojas ateities Rokiškį mato su kiškio formos namais, o kitame siūloma pastatyti paminklą medžiotojui Rokui“, - apibendrina vaikų vizijas pašnekovė.
 
Kviečiame pasigrožėti piešiniais nuotraukų galerijoje straipsnio apačioje.
Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video