Rokiškėnų paroda Daugpilyje sulaukė latvių dėmesio – darbus pasirengę nupirkti tiesiog iš vitrinų (0)

Publikuota: 2023-08-08 Kategorija: Kultūra
Rokiškėnų paroda Daugpilyje sulaukė latvių dėmesio – darbus pasirengę nupirkti tiesiog iš vitrinų
Rokiškio TIC archyvo nuotr. / Daugpilyje – keturių rokiškėnų darbų paroda

 

Rugpjūčio mėnesį Daugpilio turizmo informacijos centre eksponuojama keturių rokiškėnų darbų paroda. Vitrinas puošia Linos Kirstukaitės karpiniai, galima pamatyti medžio drožėjo Dano Stočkaus lazdas, Ritos Vaitiekauskienės spalvingas pintines juostas ir Lolitos Gavenavičienės natūralios vilnos veltinius.

Kas tie karpiniai?

Rokiškio turizmo informacijos centro projektų vadybininkė, vykdanti direktorės pareigas Loreta Araminienė sakė, kad tai proga plačiau pristatyti mažiau žinomus autorius, jų kūrybą. Parodą aplankė nemažai latvių ir lietuvių, tarp jų – ir rokiškėnai, dažnai užsukantys į Daugpilį. Pasak L. Araminienės, buvo nemažai norinčiųjų įsigyti darbus, daugpiliečiai domisi praktiškais dalykais, pvz., veltiniais. Tradiciniai latvių ir lietuvių amatai panašūs, šiek tiek skiriasi formos, puošyba, mat latviai liaudies kūryboje dažniau naudoja baltų kultūros ženklus. Tačiau kai kurie mūsų tautodailininkų darbai kaimynams kelia nuostabą. Atokesniuose kampeliuose žmonės nesupranta, kas yra karpiniai, jiems tenka ilgai aiškinti, iš ko ir kaip tai padaroma.

Daugpilio turizmo informacijos centre darbai bus eksponuojami iki rugsėjo, paskui keliaus į  Maduoną, Gulbenę ir Ėrbergę, kurioje šiuo metu taip pat vyksta lietuvių kūrėjų paroda.

<...>

 Visą straipsnį skaitykite antradienio, rugpjūčio 8 d. „Rokiškio Sirenoje“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video