Rokiškyje lankėsi fotografas Richard Schofield (0)

Publikuota: 2021-11-18 Kategorija: Kultūra
Rokiškyje lankėsi fotografas Richard Schofield
Rokiškio krašto muziejaus nuotr. / Rokiškyje lankėsi fotografas Richard Schofield

Didžiojoje Britanijoje gimęs fotografas Richard Schofield Lietuvoje gyvena paskutiniuosius 19 metų. Jis yra organizacijos „International Centre for Litvak Photography“ (Tarptautinis litvakų fotografijos centras) įkūrėjas.
 
2015 metais „Tarptautinis litvakų fotografijos centras“ oficialiai įregistruota kaip nevyriausybinė organizacija Lietuvoje, ši organizacija neturi jokios konkrečios darbotvarkės, išskyrus norą bendradarbiauti su kūrybiniais projektais, vienaip ar kitaip siejančiais fotografiją su Lietuvos žydų istorija.
 
Pasaulietiška ir apolitiška organizacija „Tarptautinis litvakų fotografijos centras“ dirba su daugybe bendraminčių asmenų ir organizacijų įvairiose pasaulio šalyse: Belgijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Izraelyje, Latvijoje, Moldovoje, Lenkijoje, Švedijoje, Ukrainoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV.
 
Šiuo metu gimsta naujas Tarptautinio litvakų fotografijos centro projektas susijęs su jauna poete iš Panemunėlio - Matilda Olkinaite ir jos kūryba.
 
Todėl aplankėme Panemunėlio Šv. Juozapo globos bažnyčią, kurioje buvo slepiamas Matildos dienoraštis, jos gimtojo namo vietą Panemunėlio geležinkelio stotyje ir Matildos šeimos užkasimo vietą Šeduikiškio kaimo pakelėje.
 
Matilda su savo ir kaimynų Joffe šeima buvo nužudyta 1941 m. vasarą.
Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video