Širdį veriančiomis melodijomis prasidėjo „XXIV Tarptautinis vargonų muzikos festivalis“ (foto) (0)

Publikuota: 2023-08-16 Kategorija: Kultūra
Širdį veriančiomis melodijomis prasidėjo „XXIV Tarptautinis vargonų muzikos festivalis“ (foto)
Miglė Dambrauskaitė / Vargonų muzikos festivalis prasidėjo L. Mikalausko, B. Vingraitės (fortepijonas) ir V. Andriuškevičiaus (klarnetas) koncertu.

Jau nebe pirmus metus Žolinė tampa unikalaus, Rokiškio muzikinį identitetą kuriančio reiškinio – vargonų muzikos festivalio – pradžia. Antradienį, po vakarinių Šv. Mišių, į Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčią plūdo ne tik tikintieji, bet ir muzikinės terapijos išsiilgę miestelėnai.

Prasidėjo „XXIV Tarptautinis vargonų muzikos festivalis“, skirtas čekų muzikui, pedagogui vargonininkui Rudolfui Lymanui atminti. Festivalis tęsis iki rugsėjo 24 d., o jo programa numatyta ne tik Rokiškyje, bet ir Obelių bei Jūžintų bažnyčiose.

Širdį veriančia programą pristatė solistas Liudas Mikalauskas, savo sodriu balsu atlikęs ne vieną žinomą dainą. Jam akomponavusiu Beatos Vingraitės (fortepijonas) ir Valdo Andriuškevičiaus (klarnetas) melodijos kūrė bažnyčioje magišką aurą.

Programoje „Tėvo Stanislovo varpai”, kurią, kaip sakė L. Mikalauskas, jie pristatė ir ne vienoje šalies ugdymo įstaigoje. Bažnyčioje susirinkę klausytojai ne tik išgirdo nuostabių dainų, bet ir iš naujo pažino Tėvą Stanislovą – didį Dievo ir Tėvynės tarną, sužinojo apie jo gyvenimą, tremtį, okupaciją ir atgimimo laikotarpį...

Artimiausias koncertas – rugpjūčio 20 d., 15 val. Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. Vargonuos Michael BÁRTEK iš Čekijos.

Visą straipsnį skaitykite rugpjūčio 18 d., penktadienio, „Rokiškio Sirena“ numeryje.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video