Tėvo diena paminėta Jūžintų kultūros lopšyje (foto) (0)

Publikuota: 2023-06-05 Kategorija: Kultūra
Tėvo diena paminėta Jūžintų kultūros lopšyje (foto)
Rokiškio sirena nuotr. / Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos solistai ir jų mokytojos. Iš kairės: prof. A. Eitmanavičiūtė ir prof. S. Martinaitytė

Sekmadienį Jūžintų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, pasibaigus Šv. Mišioms, koncertu paminėta Tėvo diena. Koncertavo atlikėjai iš Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos.

Iš Kauno su studentais atvykusi prof. Sandra Martinaitytė ir koncertmeisterė, koncerto vedėja prof. Audronė Eitmanavičiūtė pristatė programą. Joje išskirtinai dominavo tik lietuvių autorių kūriniai: Vytauto Kernagio, Laimio Vilkončiaus, Vytauto Klovos, Giedriaus Kuprevičiaus, Miko Petrausko, Andriaus Kulikausko.

Prof. A. Eitmanavičiutė juokavo, jog dažnai keliaujant po Lietuvą atstumai atrodo nedideli, bet iki Jūžintų teko keliauti virš 3 valandų, tad per tą laiką jau ir į kitą užsienio šalį buvo galima nuvykti.

Koncerto metu lietuviškus kūrinius atliko studentai, tarptautinių konkursų laureatai (vad. prof. S. Martinaitytė): Emilija Bagdonaitė, Ugnė Stražnickaitė, Paulius Katiliavas ir būsimoji studentė Liepa Dabriškaitė. Pastaroji, buvusi „Pandėlio balsiukų“ (vad. Vilma Likienė) mokinė.

Prof. A. Eitmanavičiutė džiaugėsi, jog per neilgą, bet intensyvų vokalo pamokų laiką būsimoji studentė labai patobulėjo ir tikisi, kad ji prisijungs prie kitų garsinančių Rokiškio kraštą solistų: Andriaus Apšegos bei Ingridos Kažemėkaitės.

Jūžintų seniūnas Vytautas Stakys padėkojo atvykusiems svečiams už įsimintiną Tėvo dieną jų miestelio kultūros ir sakraliniame lopšyje – bažnyčioje.

Bendruomenės atstovai atlikėjams dovanojo dieną prieš koncertą išsukto, Jūžintų krašte surinkto medaus bei bendruomenės lėšomis kompensavo kuro išlaidas.

Koncerto rengėja Vilma Likienė džiaugėsi po Šv. Mišių neišskubėjusiais ir taip gausiai bažnyčią užpildžiusiais jūžintiškiais, kurie aktyviai dalyvauja šventovėje vis dažniau vykstančiuose kultūriniuose renginiuose.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video