PESTO atveria duris Italijai: savaitė su skoniais, istorijomis ir gastronomijos meistrais (0)
Rokiškyje prasidėjo Italų skonių savaitė – kultūrinė ir gastronominė kelionė PESTO restorane, jau spėjusi atkreipti miestiečių dėmesį. Tai ambicingas projektas, gimęs iš verslininkės Lauros idėjos – vietoje vien „itališkų pavadinimų“ meniu atsiverti tikram itališkos gastronomijos meistriškumui ir mokytis tiesiai iš šios šalies profesionalų.
Laura įsitikinusi, kad norint į miestą atnešti kokybę, autentiškumą ir naujoves, reikia dirbti su tais, kurie šiuos skonius kuria kasdien. Italų savaitės tikslas – išmokti „sutuokti“ skonius ir sukurti tikrą itališką „santuoką“ lėkštėje, o kartu Rokiškio gyventojams ir svečiams pristatyti vienos garsiausių pasaulio virtuvių turtus.
Į PESTO jau atvyko dvi išskirtinės asmenybės. Maisto technologas dr. Antonio Montagna iš Sicilijos atvežė salos tradicijas, kvapus ir naujus skonius. Iš garsiojo picos regiono atvykęs rizotų ekspertas neapolietis Nicola Scaramuzzo pristatys savo požiūrį į itališką virtuvę. Kultūrinę programos dalį papildys rašytoja Dalia Smagurauskaitė, pristatanti knygą „Saulės sala“ ir kviečianti pažvelgti į Siciliją literatūros, tapatybės ir asmeninių istorijų kampu.

Savaitės metu PESTO lankytojai kviečiami į teminius vakarus: „Romos dieną”, skirtą sostinės patiekalams ir istoriniam kontekstui, „Sicilietišką” vakarą su salos virtuve ir tradicijomis, „Picos dieną” su autentiška neapolietiška dvasia ir „Rizotų dieną”, kurioje atsiskleidžia skirtingos šio patiekalo interpretacijos. Kiekvienas vakaras tampa proga ne tik paragauti, bet ir geriau suprasti skirtingų Italijos regionų charakterį.
Rokiškėnai, norintys pajusti tikrą itališką atmosferą, kviečiami į Italų skonių savaitę PESTO restorane. Čia jūsų lauks teminiai vakarai, skirti Sicilijos, Romos, picos ir rizotų interpretacijoms – vietą verta rezervuoti iš anksto. Visą savaitės istoriją ir akimirkas iš renginio galima stebėti PESTO „Facebook“ ir „Instagram“ profiliuose.
PESTO inf.