A. Dulkys kitą savaitę Vyriausybei žada pateikti teisės aktus dėl privalomo skiepijimo (7)

Publikuota: 2021-12-17 Kategorija: Politika
A. Dulkys kitą savaitę Vyriausybei žada pateikti teisės aktus dėl privalomo skiepijimo
Rokiškio Sirena nuotr. / Švirkštas

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys žada kitą savaitę Vyriausybei pateikti teisės aktus dėl privalomo skiepijimo nuo koronaviruso. 

Anot jo, reaguojant į omikron atmainos plitimą, taip pat reikia peržiūrėti vakcinacijos schemas socialinės globos, sveikatos priežiūros įstaigose.  

„Kitą savaitę reaguodami į šitą situaciją, matyt paspartinsime ir planuoju, kad galėsime pateikti ministrų kabinetui ir privalomo skiepijimo teisės aktus“, –ketvirtadienį sakė ministras. 

„Norime išdiskutuoti ir su konkrečiu teisės aktu aptarti pagrindinių profesinių sričių – sveikatos sistema, švietimas, socialinė globa. Yra pasiūlymų kalbėti apie valstybės tarnybą, kariuomenę, manau, kitą savaitę turėsime galimybę tai aptarti konkrečiau“, – kalbėjo A. Dulkys. 

Kada galėtų įsigalioti pokyčiai dėl privalomos vakcinacijos tam tikrų sričių darbuotojams, kol kas nėra numatyta.

Lietuvoje šia savaitę nustatyti pirmieji du koronaviruso omikron atmainos atvejai.

Didelį skaičių mutacijų turintis viruso variantas, pirmąkart aptiktas Pietų Afrikos Respublikoje praėjusį mėnesį, paskatino viso pasaulio šalis įvesti kelionių iš Pietų Afrikos šalių draudimus bei atnaujinti vidaus apribojimus, siekiant sulėtinti viruso atmainos plitimą.

Ekspertai įspėja, jog omikron atmaina plinta greičiau nei pasaulyje šiuo metu dominuojanti delta atmaina. Viena to priežasčių – mažesnis vakcinų veiksmingumas.

Vis dėlto, remiantis ankstyvaisiais duomenimis, susirgimas šia atmaina sukelia ne tokius sunkius simptomus.  

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video