Antroji išankstinių rinkimų diena: Rokiškio savivaldybė – aktyviausiai balsuojančių savivaldybių 10-uke (0)

Publikuota: 2024-05-09 Kategorija: Politika
Antroji išankstinių rinkimų diena: Rokiškio savivaldybė – aktyviausiai balsuojančių savivaldybių 10-uke
Rokiškio Sirena nuotr. / Rokiškio savivaldybė atsidūrė aktyviausiai balsuojančių savivaldybių dešimtuke.

Nuo antradienio Lietuvoje vyksta išankstiniai šalies Prezidento rinkimai bei referendumas dėl dvigubos pilietybės įteisinimo. 

Aktyviausiųjų dešimtuke

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) puslapyje pateikiamais duomenimis, iš 24 tūkst. 16 rinkimų teisę turinčių Rokiškio rajono gyventojų, per dvi pirmąsias balsavimo dienas savo valią išreiškė 1 tūkst. 227 asmenys, t.y. 5, 38 proc. rinkėjų.

Pirmąją dieną balsavo 432 asmenys, iš jų – 36 buvo iš kitų šalies savivaldybių: Klaipėdos, Anykščių, Vilniaus, Kupiškio.

Antrąją dieną rinkėjų aktyvumas dar labiau padidėjo: savo balsus atidavė 595 miestelėnai. 

Vyko ir balsavimas specialiuose punktuose: Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, Obelių savarankiško gyvenimo namuose bei Rokiškio socialinės paramos centro Jūžintų padalinyje. Vakare suskaičiavus balsus jie išsidėstė atitinkamai: 161, 11 ir 15. 

Rokiškio rajono savivaldybės rinkimų komisijos primininkė Aldona Burdinavičiūtė sakė, kad Rokiškio rajonas po antrosios dienos patenka į aktyviausiai balsuojančių šalies savivaldybių dešimtuką: yra 9-oje vietoje ir 60-ies. 

Aktyviausia balsuoja Neringos (19, 12 proc.) ir Birštono (8, 79 proc.) savivaldybių gyventojai, o bendras visos šalies aktyvumas nesiekia 5 proc.: 4,39 proc.

Išreiškia valią ir referendume

Kartu su šalies prezidento rinkimais, Lietuvos piliečiai pasisako už arba prieš dvigubos pilietybės įteisinimą. 

Anot A. Burdinavičiūtės, visi iki šiol išankstiniuose rinkimuose dalyvavę asmenys ima referendumo biuletenius: „Puikiai pamenu, kad kažkada vykusiame referendume kitu klausimu, dalis žmonių biuletenių net neimdavo. Dabar tokių atvejų nebuvo. Aišku, kaip balsuoja, ar balsuoja, ar sugadina biuletenį, mes nežinome“.  

Šiandien paskutinė išankstinių rinkimų diena. Savo valią dar galima išreikšti iki 20 val. Rokiškio rajono savivaldybės I-ojo aukšto salėje.

Rytoj ir poryt vyks balsavimai namuose tam teisę turinčių ir to pageidavusių asmenų.

Kitu atveju tikroji Prezidento rinkimų data - gegužės 12-oji, sekmadienis. 

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video