Darbingas pirmasis naujos tarybos posėdis: patvirtinti 5 komitetai, 2 vicemerai, administracijos direktorius (0)

Publikuota: 2023-04-17 Kategorija: Politika
Darbingas pirmasis naujos tarybos posėdis: patvirtinti 5 komitetai, 2 vicemerai, administracijos direktorius
Miglė Dambrauskaitė / Savivaldybės administracijos direktoriumi dirbti grįžta Valerijus Rancevas.

Penktadienį pirmasis naujai išrinktos Rokiškio rajono tarybos posėdis buvo ne tik iškilmingas – duotos priesaikos – bet ir darbingas. Iš karto po šventinės dalies buvo patvirtinti 5-ių komitetų nariai bei dviejų mero pavaduotojų kandidatūros, aptartos pastarųjų atsakomybės.  

Trejetukas

Naująją kadenciją perrinktasis Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas vadovausis ir šiek tiek pakeista Vietos savivaldos įstatymų redakcija ir reglamentu. Prieš teikdamas tvirtinti sprendimo projektus, meras trumpai pristatė pakeitimus.

„Nuo šiol vicemerai yra mero politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojai. Administracijos direktorius taip pat. Ir mero patarėjai. Iki šiol praėjusioje kadencijoje buvo du, dabar siūloma mažinti paliekant vieną. Ir bendrai gaunasi keturios pareigybės: dvi vicemerų, kaip tai numato savivaldos įstatymas, viena pareigybė patarėjo ir tarybos sekretoriaus, kuri yra įstatymo numatyta ir privaloma“, – redakciją pagarsino R. Godeliauskas.

Nebuvo įvardinti

Kas užims patarėjo ir kas – tarybos sekretoriaus pozicijas, penktadienį dar nebuvo įvardinta.  

Tvirtinant svarbiausių, R. Godeliausko asmeniniu pasitikėjimu grįstų postų kandidatus, staigmenų nebuvo – kaip ir kalbėta po rinkimų, ateinantiems ketveriems metams vicemerais patvirtinti: Antanas Taparauskas ir Audronė Kaupienė.

Pristatydamas kandidatus į vicemerus, R. Godeliauskias negailėjo gerų žodžių apie kiekvieną: „Antanas – jaunas, energingas, veiklus žmogus. Jis, kaip autobusų parko vadovas, buvo nepavydėtinoj situacijoj dėl COVID-19 pandemijos suvaržymų, dėl iki jo vadovavimo pradžios bendrovei neskirtų pakankamų investicijų ir tai buvo iššūkiai, su kuriais jis susitvarkė. Mačiau jo kruopštumą, sąžiningumą. Audronė – ilgametė politikė, puiki socialinių sričių specialistė. Tikiu, kad su šia komanda pasieksim gerų rezultatų“.

Savivaldybės administracijos direktoriumi dirbti grįžta Valerijus Rancevas.

Sprendimas priimtas vienbalsiai.

Pasisakė ką veiks

Išklausę mero teikiamų kandidatų pavardes, tarybos nariai suskubo klausinėti ir pasisakyti.

Algis Čepulis paprašė abiejų vicemerų trumpai prisistatyti ir papasakoti, už ką bus atsakingi, kokias sritis kuruos, kaip įsivaizduoja darbą.

„Esu rokiškėnas. Nors girdžiu linksniuojant mane dėl jauno amžiaus, mano profesinė patirtis leidžia matyti ko reikia Rokiškio krašto gyventojams. Buvau autobusų parko vadovas, teko dirbti socialinės paramos centre. Manau, būsiu naudingas rajonui, dirbsim nuoširdžiai, su komanda, nežiūrint partiškumų ar politinių jėgų išsiskyrimo. Su meru jau kalbėjome apie man kuruoti priskiriamas sritis, tikiuosi, kad pavyks užtikrinti įmonių stabilų darbą, įveikti iššūkius, o per ketverius metus – ir pakelti esamą lygį aukščiau“, – kalbėjo pirmasis tribūnoje prisistatyti stojęs A. Taparauskas.

Jis bus atsakingas už savivaldybei priklausančias įmones, rajone veikiančias nevyriausybines organizacijas bei jaunimo reikalus.

Visą straipsnį skaitykite antradienio, baladnžio 18 d., „Rokiškio Sirena“ numeryje. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video