Dėl taršos panaikinus automobilio techninę apžiūrą, ji dar galios dvi paras (0)

Publikuota: 2024-03-21 Kategorija: Politika
Dėl taršos panaikinus automobilio techninę apžiūrą, ji dar galios dvi paras
Rokiškio Sirena nuotr. / Asociatyvi nuotr.

 Aplinkosaugininkams be kitų institucijų pareigūnams panaikinus automobilio techninę apžiūrą dėl viršytos išmetamųjų dujų normos, ji nuo šiol galios dar dvi paras.

Toks terminas nuo trečiadienio įvestas Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) direktoriaus įsakymu. Iki šiol sprendimas įsigaliodavo iškart, nustačius pažeidimą.

Vis dėlto, kaip skelbia Aplinkos apsaugos departamentas, liks ir tam tikros išimtys, t.y. techninės apžiūros dokumentas baigs galioti iš karto , jei bus nustatytas skysčių nuotėkis.

Naikinti techninę apžiūrą, kai transporto priemonė viršija išmetamųjų dujų normą, nuo sausio 1-osios gali Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai, tai taip pat gali daryti policijos ir LTSA pareigūnai.

Minimi pareigūnai stabdyti transporto priemones ir atlikti jų taršos matavimus gali nuo metų pradžios įsigaliojus Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams.

Techninė apžiūra naikinama nustačius, kad išmetamųjų dujų kiekis viršija normą arba esant bet kokiam skysčio (pvz. tepalų, degalų) nuotėkiui, jeigu dėl to kyla žala aplinkai, pavojus kitiems kelių eismo dalyviams.

Vairuotojai privalo sustoti stabdomi uniformuoto AAD pareigūno, o nepaklusus reikalavimui, gresia nuo 850 iki 1,2 tūkst. eurų bauda.

Kaip anksčiau skelbė AAD, už transporto priemonių, kurių į orą išmetamų teršalų kiekis viršija normas, eksploataciją gresia 100-300 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300-500 eurų bauda.

Aplinkos teršimas pavojingomis cheminėmis medžiagomis ir mišiniais asmenims užtraukia 60-120 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 150-300 eurų baudą.

Per metus AAD planuoja patikrinti nuo 9 iki 15 tūkst. automobilių.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video